Emperyalizm uşaklığında tam gaz giden Çavuşoğlu'ndan Suriye'de 1 milyon ölü yalanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmada hem işbirlikçiliğe, hem de bir yalana imza attı.

Emperyalizm uşaklığında tam gaz giden Çavuşoğlu'ndan Suriye'de 1 milyon ölü yalanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD işbirlikçiliği yaptığı konuşmasında Suriye müdahalesini değerlendirerek, “Sadece bir hava üssüne müdahale yeterli değil. Eğer devamı gelmezse kozmik bir müdahale olarak kalır. Oraya müdahale ettik durduk, olmaz” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi’nin Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlediği kahvaltısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmada bir de yalana imza atmayı başardı. Çavuşolu, Suriye’deki meşru iktidarın bugüne kadar 1 milyon insanı öldürdüğünü iddia etti. Ancak Suriye’de yaşanan emperyalizm destekli cihatçıların Suriye Hükümeti’ni yıkma çabaları esnasında yaşanan savaşta şu ana kadar 300 bin kişinin yaşamını yitirdiği, bunların büyük bir çoğunluğunun ise cihatçı terörizm yüzünden olduğu biliniyor.

Çavuşoğlu’nun konuşmasının ilgili bölümleri şu şekilde:

“Suriye’de ülkeyi yönetemeyen zalim rejim insanları hunharca öldürmeye devam ediyor. Bazı ülkeler bu rejimin alternatifi yok diye meşrulaştırmaya çalışıyor. 1 milyon insanı öldürmüş rejimden hesap soran yok. Otomatik kasaba dönüşmüşsünüz, insan kıyma makinesine dönüşmüşsünüz. Kimse de hesap sormuyor. Bu rejim kimyasal silah kullandı, dünya bir kere daha ayağa kalktı. ABD’nin müdahalesini yerinde buluyoruz ama bu da yetmez. Sadece bir hava üssüne müdahale eğer devam gelmezse kozmik bir müdahale olarak kalır. Oraya müdahale ettik durduk, olmaz.”

“Bu süreçte terör örgütü DEAŞ ile mücadele de devam edilmeli. Türkiye, Suriye’nin yeniden inşasında çok önemli rol oynayacaktır. Dünya ne demek istediğimizi anlamaya başladı. Batılı ülkeler bizim anlattıklarımızı iş işten geçtikten sonra ‘biz hata ettik sizi anlamamakta’ diyor. Şimdi de tavsiye ve tespitlerde bulunuyoruz. Objektif, gerçekçi tespitlerde bulunuyoruz. Bizim Suriye ve Irak’ta gizli bir ajandamız yok.”