Emperyalist ülkelerin hedefinde bu sefer Suriye değil, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti var

Emperyalist ülkeler, dünya siyasetine yön verme çalışmalarına devam ederken, emperyalizmin çıkarlarına aykırı olan "engelleri" kaldırmaya çalışıyor.

Emperyalist ülkelerin hedefinde bu sefer Suriye değil, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti var

Emperyalist ülkeler, dünya siyasetine yön verme çalışmalarına devam ederken, emperyalizmin çıkarlarına aykırı olan “engelleri” kaldırmaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın açıklamasında Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) balistik füze denemesini kınadı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) egemenliğine dönük yaptığı saldırı niteliğindeki açıklamalarına hiçbir şekilde değinmeyen BM Genel Sekreteri sözcüsü, KDHC’nin bölgenin barış ve güvenliğini tehdit ettiğini iddia etti. BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric aynı zamanda KDHC’nin nükleer silahlanma yolundan geri dönmesi çağrısında bulundu.

Fransa’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Francois Delattre ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, KDHC’nin “provokasyon ve gerginliği artırma kartlarını” oynamaya devam ettiğini iddia ederek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu adımlara “hızlı ve sert” bir şekilde yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

İngiltere’nin Birlemiş Milletler Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft ise, KDHC’nin kendisini emperyalist ABD’nin saldırgan tutumundan korumak amacıyla koz olarak kullandığı balistik füze denemelerini “provokasyon” olarak değerlendirerek, ülkesinin KDHC’ye yönelik “daha sert” yaptırımlar uygulamasından yana olduğunu belirtti.

KDHC’nin balistik füze denemelerini “provokasyon” olarak değerlendiren hiçbir emperyalist ülke, ABD’nin Kore Yarımadası üzerindeki emperyaller emellerine ve egemen bir ulusa dönük girişilen saldırgan açıklamalarına değinmedi.