"Emniyet müdürü sinkaflı şekilde 'sen kimsin lan?' deyince..."

Ordu'nun AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Bakan Numan Kurtulmuş'un bulunduğu protokolde çıkan kavgayla ilgili açıklama yaptı.

Ordu’nun AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası’nda şenlik tribünü protokolünde çıkan kavgayla ilgili Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Protokol tribününde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’e oturması gereken yeri gösterdiğini belirten Enver Yılmaz, Emniyet Müdürü’nün oturduğu yerden kalkmayınca arbede yaşandığını öne sürdü.

“Sinkaflı şekilde ‘kimsin lan’ deyince”

Yılmaz, “Urfa milletvekilimizin yerine hızlı bir şekilde oturunca ben kendisine ‘Sayın müdürüm burası milletvekillerimizin yeri, sizin yeriniz bakan beyin arkası’ dedim. Bana elinin tersiyle sinkaflı ‘kimsin lan’ deyince orada bir arbede çıktı. Bu esnada da benimle Emniyet Müdürü arasındaki fiziki temas dışında bana ne polisten, ne jandarmadan, özel harekat polisinden, ne de bizim çocuklardan ve zabıtadan polislere, jandarmaya, özel harekata tek bir fiili temasta olmamıştır” diye konuştu.

“Onlar eskidendi”

Protokolde Emniyet Müdürünün yerinin de belli olduğunu söyleyen Enver Yılmaz, “Protokol listesi, Tapu Kadastro Müdürü ne ise Emniyet Müdürü de o. Onlar eskidendi, 2002’den önceydi. Korgan Kaymakamından sonra İl Emniyet Müdürü var. Orada 15 kaymakam var, hiç birisine yer gösteremedik. Ne özelliği var bu adamın. Orada fiili benimle, Emniyet Müdürü arasında fiili temas oldu. Bunun dışında hiçbir kimse ile olmamıştır. Ne emniyette ki, ne jandarma, ne bizim arkadaşlar, bir Allah’ın kulu da temas dahi etmemiştir. Başbakanımız bugün itibariyle bir müfettişin Ordu’ya gönderildiğini söyledi” diye konuştu.

Enver Yılmaz, Emniyet Müdürü Suat çelik’in olaydan sonra Fatsa Devlet Hastanesi’nde 3 günlük rapor aldığını, daha sonra bu raporun iptal edildiğini de iddia etti.

“Sabahtan akşama peşinde niye gezelim?”

Bir gazetecinin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’u geçen hafta sonu Ordu’ya geldiğinde havalimanında karşılamadığına ilişkin sorusuna da yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bakanlık genelgesiyle karşılamaya kim gidecek kim gitmeyecek belli. Şahsi bir derdim yok. Havalimanında karşılamışlar, tezahüratta yapmışlar. Benim hoşuma gider. Belediye başkanlarımızın hepsine tavsiye ediyorum ‘gidin Numan beyi ziyaret edin’ diye. Bana ‘neden ziyaret etmediniz, siz karşılamadınız?’ derseniz Başbakanlığın genelgesi var. Diyor ki; karşılamaya gitmeyeceksin. Benim işim gücüm var, sabahtan akşama 200-300 araç bir kişinin peşinde biz niye gezelim?” diye konuştu.