EMEP MYK üyesi Levent Tüzel hakkında yakalama kararı

EMEP MYK Üyesi olan Levent Tüzel hakkında yakalama ve getirme kararı çıkarıldı.

EMEP MYK üyesi Levent Tüzel hakkında yakalama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP eski İstanbul Milletvekili ve EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel hakkında yakalama ve getirme kararı çıkardı.

Diyarbakır Cumhuriyet  Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında  EMEP MYK üyesi Levent Tüzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tüzel 10 Ekim davasını izlemek için gittiği Ankara Adliyesi Talimat Bürosunda SEGBİS aracılığıyla ifade verdi. İfadesinin ardından serbest bırakıldı.

Evrensel‘de yer alan habere göre, HDP eski İstanbul Milletvekili ve şimdi EMEP MYK Üyesi olan Levent Tüzel hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama ve getirme kararı çıkardı. Çıkartılan karar doğrultusunda Tüzel’in İstanbul’da eski oturduğu eve polisler gitti. Tüzel ise 10 Ekim Katliamı davasını takip etmek için Ankara’daydı. Hakkındaki soruşturmayı öğrenen Tüzel, Ankara Adliyesi Talimat Bürosu’nda SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

Eski HDP Milletvekili Esat Canan hakkında da aynı soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı. Canan savcılık ifadesinden sonra mahkemeye sevk edilirken, savcı Canan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

Diyarbakir Cumhuriyet Başsavcısı Tüzel’e 14 temmuz 2012’de Diyarbakir Valiliğin yasakladığı miting sonrası yapılan ve Kürt sorununun demokratik çözümüne vurgu yaptığı konuşmasını, 2012’deki DTK ziyaretini, HDK sözcülüğü dönemindeki faaliyetlerini ve 2011 Newrozuna katılmasına ilişkin sorular yöneltti.

Levent Tüzel ise yaptığı savunmada “Benim hem Emek Partisi Başkanı olarak hem de milletvekili olarak Newroz’a katılmam, basın açıklamalarına ve mitinglere katılmam yasa dışı işlermiş gibi ya da başkaca yayın organları talimatıyla katılmışım gibi göstermek kabul edilemez, doğru da değil. Ben çalışmalarımı ve siyasi faaliyetlerimi ülkenin demokratikleşmesi ve halkların kardeşliği için yaptım. Bu nedenle şahsım açısından takipsizlik kararı verilmesini istiyorum” dedi.

Savunmanın ardından savcı kararını açıkladı ve Tüzel’i serbest bıraktı.