Emekçinin yakasını bırakmıyorlar: BES'ten çıkanı yeniden dahil edecekler

Sigorta patronları, BES soygununda yaşadıkları hüsran üzerine ahlaksız yöntemlerle yeni saldırı atağına başlıyor.

Emekçinin yakasını bırakmıyorlar: BES'ten çıkanı yeniden dahil edecekler

Sigortacılık sektörünün patronları, emekçilerin ücretlerinden aylık kesinti yapılarak patronlara yeni kaynaklar yaratılması hedeflenen zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası’nda (BES) yaşadıkları hüsran üzerine ahlaksız yöntemlerle yeni saldırı atağına başlıyor.

Sistemdeki yüzde 60’a varan yüksek cayma oranları üzerine harekete geçen Hazine’nin, cayma sürelerini 2 aydan 6-8 aya uzatmak için çalışma başlattığı daha önce öğrenilmişti.

Ancak emekçilerin maaşlarından yapılacak ‘yasal soygun’ niteliğindeki kesintilerin boyutunun bununla da sınırlı kalmayacağı öğrenildi.

“Kaçış yok” pişkinliği

Sigorta patronlarının örgütü Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Erkan, sistemin gerekliliği hakkında konuşurken, “BES’ten kaçış yok, yapmadan olmaz. Başka nerede para biriktireceğiz? Her ay bir kumbaraya para atman lazım. Buradaki sistemde de kumbaraya atmış oluyorsun, üstüne devlet de katkı veriyor. BES, hem vatandaşlar hem de ülke açısından iyi ve hayırlı bir sistem.” ifadelerini kullandı.

Erkan, sistemden cayma hakkını kullanarak ayrılan katılımcıların her iki yılda bir sisteme yeniden otomatik olarak dahil edileceğini aktardı.