Elon Musk: İnsan uygarlığının karşılaştığı en büyük tehlike yapay zeka

Uzmanlar, yapay zekanın insan hayatı ve uygarlığı konusunda yaratabileceği olumsuz sonuçları üzerinde fikir belirtmeye devam ediyor.

Elon Musk: İnsan uygarlığının karşılaştığı en büyük tehlike yapay zeka

Dünya çapında yapay zeka araştırmaları özellikle son dönemlerde artarken ve bu konuda belirli bir ilerleme kaydedilmişken, uzmanlar, yapay zekanın insan hayatı ve uygarlığı konusunda yaratabileceği olumsuz sonuçları üzerinde fikir belirtmeye devam ediyor.

Çok sayıda bilim kurgu eserine de konu olan makinelerin dünyayı ele geçirmesi, kimi uzmanlar tarafından bir “olasılık” olarak görülürken, birçok uzman da makinelerdeki yapay zeka gelişmelerinin insanlığın hayatını kolaylaştıracağını belirtiyor.

Dünyaca ünlü fizikçi Stephan Hawking de yapay zeka araştırmaları konusunda olumsuz ve eleştirel düşünenlerden. Hawking, geçtiğimiz yıl, insanlığın gelecekte yaratacağı yapay zeka formu ile ya en büyük icadını yapacağını yada kendi sonunu hızlıca hazırlamış olacağını belirtmişti.

Bu tartışmaya şimdilerde uzay araştırma teknolojileri kuruluşu Space X ve Tesla CEO’su Elon Musk da katıldı. Musk, insan uygarlığının karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikenin yapay zeka (AI) olduğunu belirtti.

ABD Ulusal Valiler Birliği’nde (NGA) konuşan Elon Musk, yapay zeka konusunda gerçekleştirilen daha ileri teknoloji arayışlarının yaratabileceği tehlikelerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Fortune dergisinde yayınlanan habere göre Elon Musk, “Robotlar sahte haberler ve basın duyuruları yayınlayarak, e posta hesapları dolandırıcılığı ve bilgi manipülasyonuyla bir savaş başlatabilir.” Diye konuştu. Musk aynı zamanda yapay zeka araştırmalarının devlet tarafından ciddi şekilde kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

http://gazetemanifesto.com/2017/03/08/kendi-kendine-kod-yazabilen-yapay-zeka-gelistirildi/