Ellerinde olsa 'haram' deyip yaşatmayacaklar: "Kalp kapaklarını mı sökeceksiniz?"

TBMM’de çölyak hastalığının neden ve sonuçlarının araştırılması için kurulan komisyondaki toplantıya AKP gericiliğinin bakışı damga vurdu.

Ellerinde olsa 'haram' deyip yaşatmayacaklar:

TBMM’de çölyak hastalığının neden ve sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda AKP gericiliğinin tıbbi tedavi yöntemlerinde dahi değişmeyen tutumu ortaya çıktı.

Komisyon’da AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, çölyak hastalarının kullandığı glutensiz ilaçların domuz jelatini içerebileceğini belirterek, bu gıdaların ‘helal ve sağlıklı’ olanlarını hastalarla paylaşmak gerektiğini söyledi. CHP’li Gaye Usluer ise bu sözlere, “İnanç üzerinden, ne hastalık tanısı ne hastalık takibi ne de tedavi olur” karşılığını verdi.

“Yahudiye yediremezsiniz”

Habertürk’ten Murat Gürgen‘in haberine göre; AKP’li Tezcan, ‘domuz jelatini’ ile ilgili ‘hassasiyet’ini şu sözlerle dile getirdi: “Müslüman bir ülkede yaşadığımız için bunu vurgulamak zorundayım. Bu gıdaların helal ve sağlıklı olanlarını mutlaka hastalarımızla ve hasta yakınlarımızla paylaşmamız gerekiyor. Domuz ve ürünlerini içeren glutensiz bir diyeti asla bir Yahudi’ye yediremezsiniz. Bizim de Müslümanlar olarak bu konuda farkındalığı oluşturmamız lazım” dedi.

“Kalp kapağını sökecek misiniz?”

CHP’li Gaye Usluer, bu sözlere, “İnanç üzerinden, ne hastalık tanısı ne hastalık takibi ne de tedavi olur” karşılığını verdi. CHP’li Ceyhun İrgil ise Tezcan’a “Şu anda biyolojik ve mitral kapakların yüzde 90’ı domuzdan yapılmakta. Ne yapacaksınız, kalplerinden sökecek misiniz onları?” dedi.