Elif Şafak pişkinliği: Ben değil AKP değişti

Liberal yazar Elif Şafak, "Daha önce AKP iktidarını desteklediniz" eleştirisini, kendisinin değil AKP'nin değiştiğini öne sürerek yanıtladı.

Elif Şafak pişkinliği: Ben değil AKP değişti

Yakın döneme kadar AKP’nin ‘organik aydın’larından olarak bilinen, AKP-Cemaat ortaklığı döneminde iktidara verdiği destekle bilinen liberal yazar Elif Şafak, “Daha önce AKP iktidarını desteklediniz” eleştirisini, kendisinin değil AKP’nin değiştiğini öne sürerek yanıtladı.

İngiliz The Guardian gazetesinin binasında, Türkiye’deki gelişmeler ve 16 Nisan referandumu konulu toplantının konuşmacılarından olan Elif Şafak, Evrensel’den Arif Bektaş’ın aktardığına göre, “milliyetçi ve şoven bir politikanın bilerek ülkenin gündemine sokulduğunu” ileri sürerken, Türkiye’nin AB’den uzaklaşan ve baskıcı bir rejime doğru ilerlediğini söyledi.

“AKP olumlu adımlar attı, daha sonra…”

Şafak, ‘daha önce AK Parti iktidarlarını desteklediğini’ hatırlatan bir soru üzerine, o dönemlerde Kürt Sorunu, Ermeni Sorunu ve AB’ye yaklaşımda AKP’nin olumlu adımlar attığını ve daha sonra da, kendisinin değil AKP’nin değiştiğini savundu.

‘Hayır’ diyeceğini açıklamıştı

Elif Şafak, başkanlık referandumunda “hayır” oyu vereceğini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Şafak’ın Twitter hesabından “retweet” ettiği paylaşım şu şekilde: