Elektriğe zam geliyor

2017’nin özellikle ikinci yarısında bir çok tüketim maddesine vergi ve doğrudan fiyat artışlarıyla yapılan zamlara maruz kalan Türkiye’de vatandaşlar yeni yıla da elektrik zammıyla girmeye hazırlanıyor. 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektriğe en yüzde 8.8 zam yapılmasının planlandığı açıklandı. Daha önce de BOTAŞ, 1 Aralık’tan geçerli olmak üzere doğalgaz santrallarına sattığı doğalgazın fiyatını,... View Article

Elektriğe zam geliyor

2017’nin özellikle ikinci yarısında bir çok tüketim maddesine vergi ve doğrudan fiyat artışlarıyla yapılan zamlara maruz kalan Türkiye’de vatandaşlar yeni yıla da elektrik zammıyla girmeye hazırlanıyor.

1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektriğe en yüzde 8.8 zam yapılmasının planlandığı açıklandı.

Daha önce de BOTAŞ, 1 Aralık’tan geçerli olmak üzere doğalgaz santrallarına sattığı doğalgazın fiyatını, yüzde 8 artırmıştı. Doğalgaz santrallarının, her 1000 metreküp gaza 704 TL yerine 763 TL ödeyeceği açıklanırken maliyet baskısı nedeniyle elektrikte 1 Ocak’ta tek haneli fiyat artışı bekleniyordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, “2017 itibarıyla elektrik ve gazda herhangi bir zam öngörmüyoruz.” diyerek yeni yılda yapılacak zammın sinyalini vermişti.