El Cezire 'yanlışlıkla' yayına girdi

Suudi Arabistan'da yayını yasaklanan El Cezire ve BN Sport kanalları, 'teknik bir arıza' nedeniyle yeniden yayına girdi.

El Cezire 'yanlışlıkla' yayına girdi

Suudi Arabistan’da yayını 5 Haziranda yasaklanan Katar merkezli El Cezire ve BN Sport kanalları, ‘teknik bir arıza’ nedeniyle yeniden yayına girdi.

Suudi Arabistanlı TV izleyicileri, bir aylık El Cezire ve BN Sport’a uygulanan yasağın Pazartesi sabahı uygulamadan kaldırıldığını görünce şaşırdı.

Ancak Suudi Veliaht Kral, twitterdeki hesabından yasağın kaldırılmasının söz konusu olmadığını, El Cezire’nin yayına açılmasının ‘teknik bir hata’ olduğunu belirterek ilerleyen saatlerde bu hatanın düzeltileceğini duyurdu.

ABD ‘ambargo kaldırılsın’ demişti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “ABD’nin Katar’ın terörün finansmanının kesilmesi konusunda attığı adımlardan tatmin olduğunu” söylemişti.

Tillerson bu ay içerisinde Katar’a yaptığı ziyaret sırasında imzalanan mutabakata atıfta bulunarak “Anlaşmayı hayata geçirmek konusunda son derece kararlı davrandılar. Ve sanıyorum ki ortaya koydular bu tavır bizi yeterince tatmin etti” diye konuşmuş ve ambargonın kaldırılmasını umduğunu söylemişti.