El Bab'da yine saldırı: Hayatını kaybeden sayısı 68'e yükseldi

Suriye'nin El Bab bölgesinde IŞİD üyeleri ile çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

El Bab'da yine saldırı: Hayatını kaybeden sayısı 68'e yükseldi

Suriye’nin El Bab bölgesinde IŞİD üyeleri ile çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın 174’üncü gününde, El Bab’da ilerleyişini sürdüren cihatçı Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye IŞİD’liler saldırdı. Saldırı sonrası çıkan çatışmada  1 asker hayatını kaybederken, 4 asker ise yaralandı. Yaralı askerler bölgeden tahliye edildikten sonra ambulanslarla Kilis ve Gaziantep’teki hastanelere sevk edilirken, şehit askerin cenazesi de helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de konuya ilişkin bilgilendirmede şöyle denildi:
“Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 13 Şubat 2017 tarihinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

68’e yükseldi

Böylece cihatçı ÖSO güçleriyle birlikte 24 Ağutos 2016 tarihinde başlanılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda bugüne kadar hayatını haybeden asker sayısı 68’e yükseldi.