El Bab'da bombalı saldırı: 8 IŞİD'li, 7 ÖSO'cu öldü

El Bab bölgesinde IŞİD'ın bombalı araç saldırısında 7 ÖSO'cü ölürken, karşı saldırı sonucunda da 8 IŞİD'li öldürüldü.

El Bab'da bombalı saldırı: 8 IŞİD'li, 7 ÖSO'cu öldü

Suriye’nin El Bab bölgesinde IŞİD üyelerinin bomba yüklü araçla saldırısında 7 ÖSO’cü ölürken, karşı saldırı sonucunda da 8 IŞİD’li öldürüldü.

El Bab’da IŞİD’lilerin geçici üs bölgesine saldırı girişimine ÖSO’cuların ateşle karşılık vermesi sonucu 8 IŞİD mensubu öldürüldü. DHA’nın haberine göre, araç içerisinde bulunan 2 IŞİD’lini kendini patlatması sonucu 7 ÖSO üyesi de öldü. Bölgede bulunan Türk askerlerinin ise saldırıdan etkilenmediği belirtildi.

Olayla ilgili TSK’dan da açıklama geldi. Açıklamada cihatçı ÖSO güçlerinden “kahraman” olarak bahsedilmesi dikkat çekti:

“Saat 09:10 sularında bomba yüklü araç, yanında desteğe gelen DEAŞ teröristleriyle beraber (8-10 kişi) El Bab güneyindeki geçici üs bölgemize saldırma teşebbüsünde bulunmuş; dış hatta nöbet tutan kahraman ÖSO mensuplarınca yoğun olarak ateş altına alınmış, yaya olarak etrafında desteğe gelen ve üzerlerinde canlı bomba yeleği bulunan 8 terörist öldürülmüş; ancak aracın teröristlerce (araç içi tahmini 2 terörist) infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu şehit olmuştur. Bombalı araç üs bölgemizin uzağında infilak ettiği için üs bölgesinde bulunan unsurlarımız bundan etkilenmemiştir.”

TSK’nın açıklamasında El Bab’da kontrolün büyük ölçüde sağlandığını öne sürülürken, harekatın da devam ettiğini aktarıldı.