Ekvador'da Lenin Moreno dönemi resmi olarak başladı

Ekvador'da gerçekleşen son seçimlerde Devlet Başkanı seçilen Lenin Moreno, Devlet Başkanlığı görevine resmi olarak başladı.

Ekvador'da Lenin Moreno dönemi resmi olarak başladı

Ekvador’da gerçekleşen son seçimlerde Devlet Başkanı seçilen Lenin Moreno, Devlet Başkanlığı görevine resmi olarak başladı.

Moreno, Ulusal Meclis’te gerçekleştirilen tören sonrasında Rafael Correa’dan görevi devraldı. Törene, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de katıldı.

Lenin Moreno, düzenlenen törende tüm Ekvadorluların başkanı olduğunu ve hiç kimsenin geride kalmaması için çalışacağını belirtti.

Görevde olduğu süre boyunca 325 bin yeni ev yapılacağını ve bunların 191 bininin ücretsiz dağıtılacağını ifade eden Ekvador’un yeni Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkesinin en önemli sorunlarından birisi olan çocukların yetersiz beslenme problemine çözüm bulmak için elinden geleni yapacağını ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili yapacağı mücadele kapsamında gerekirse olağanüstü hal dahi ilan edeceğini söyledi.

Ekvador’un yeni Devlet Başkanı Lenin Moreno, aynı zamanda Latin Amerika kıtasını ilgilendiren gelişmelerle ilgili de açıklama yaptı. Moreno, Kolombiya Devleti ve Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) arasındaki barış görüşmeleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

http://gazetemanifesto.com/2017/04/03/ekvadorda-zafer-lenin-morenonun-milyonlarca-dolara-ve-medyalarina-ragmen-sag-maglup-oldu/