Ekonomi Bakanı patronlara seslendi: En fazla istikbal vadeden ülkelerden biriyiz

Asgari ücretler yoksulluk sınırının çok altında olduğu, işçilerin ayın sonunu zar zor getirebildiği ve alım gücünün sürekli olarak düştüğü ülkemizin Ekonomi Bakanı'ndan komik açıklamalar

Ekonomi Bakanı patronlara seslendi: En fazla istikbal vadeden ülkelerden biriyiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 8. İstanbul Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada “en fazla istikbal vadeden ülkelerden birisiyiz” diyerek patronlara seslendi.

Patronlara yönelik gerçekleştirilen toplantıda, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ülkemizin sermaye tarafından niye “tercih” edilmesi gerektiğini anlattı.

Ekonomi Bakanı yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Türkiye ile ilgili önümüzdeki dönemde dünyada en büyük istikbal vadeden ülkelerden biriyiz. Son 15 yılda enerji üretimi 32 bin megavat, 70 bin megavata çıkan başka bir ülke yok. Önümüzdeki 10 yıllık sürede bu enerji üretim ve tüketimini tekrar 2’ye katlayacak başka bir ülke yok. Dünyada sağlık sistemini komple yenilecek başka bir ülke yok. Ulaştırmayla ilgili bu kadar çok yatırım fırsatının olduğu başka bir ülke yok. Önümüzdeki 10 yılda milli gelirini 2-2,5 kat artırma potansiyeline sahip başka bir ülke yok.”

Ekonomi Bakanı, konuşmasında aynı zamanda Türkiye’nin G20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen 3. ülke olduğunu iddia etti.

Bakan’ın bu iddiasına rağmen ülkemizde asgari ücretler yoksulluk sınırının çok altında, işçiler ve emekçiler ayın sonunu zar zor getirebiliyor ve alım gücü sürekli olarak düşüyor.