Ekonomi Bakanı, ‘listeyi’ kabul etti: Bir daha böyle bir hata asla olmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "terör listesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomi Bakanı, ‘listeyi’ kabul etti: Bir daha böyle bir hata asla olmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, terörle ilişkili olduğu iddiasıyla 700 şirketin isminin yer aldığı listeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, “Maalesef sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum. Bir daha böyle bir hata asla ve asla söz konusu olmayacaktır” dedi.

Denizli’de gazeteciler karşısında soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, hazırlanan “terör listesi” ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Maalesef sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum. Almanya veya İnterpol aracılığı ile diğer ülkelere yansıtılmasında bir sorumsuzluk, bir anlık bir boşluk diyelim. Bununla ilgili düzeltmeler, düzenlemeler yapıldı. Bir daha böyle bir hata asla ve asla söz konusu olmayacaktır” dedi.

Yabancı şirketlerin başımızın üzerinde yer var

Sözlerine devam eden Ekonomi Bakanı, “Almanya’da gerek Dışişleri Bakanının gerekse Alman Ekonomi Bakanının söylemiş olduğu bazı söylemlere kesinlikle katılmıyoruz” derken, “Türkiye’de bizimle beraber bu ülkenin kaderini paylaşmak üzere gelip burada yatırım yapan şirketlerimizin başımızın üzerinde yeri vardır” diye konuştu.