Egemen Bağış Kıbrıs'ta iş buldu!

'Zorunlu' KKTC vatandaşı olan Egemen Bağış, Kuzey Kıbrıs'ta bir şirketten yüzde 20 hisse aldı.

Egemen Bağış Kıbrıs'ta iş buldu!

ABD’de Rıza Sarraf’ın tanık olduğu “ABD Mehmet Hakan Atilla’ya karşı” davasında da adı geçen ve geçtiğimiz günlerde KKTC vatandaşlığına alındığını açıklayan Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, burada yeni bir işe atıldı. Bağış, Türkiye’de geçen aylarda ortak olduğu şirket ile Kıbrıs’a öğrenci götürecek.

Sözcü’den Bora Erdin‘in haberine göre Bağış, adadaki Uluslararası Aydın Üniversitesi Mütevelli heyetine girdi. Eğitim alanında çalışmaya başlayan Bağış ayrıca Abacus Yurt dışı Eğitim Danışmanlığı Limited Şirketi’nin ortağı oldu. Bağış’ın nisan ayında ortağı olduğu şirketin merkezi İstanbul’da yer alırken bir şubesi de New York’ta bulunuyor. Şirket, Work and Travel (çalış ve gez) programı başta olmak üzere yurt dışındaki birçok değişim programının, dil okullarının, liselerin ve üniversitelerin Türkiye temsilciliğini yapıyor.

Yüzde 20 hisseye sahip

Geçtiğimiz aralık ayında Kutluhan Akçın tarafından kurulan şirket 14 Nisan’da yönetim kurulu toplantısı yaptı. Toplantıda şirketin yeni sahipleri belirlendi. Şirketin yüzde 20 hissesini sahip olan Egemen Bağış’ın 3 ortağı daha bulunuyor. İbrahim Yanık ve Nevzet Dayan‘ın yanı sıra şirketin New York şubesinin başında yer alan Ayhan Özmekik de yüzde 30 hissedar olarak pay aldı. Özmekik, ABD’de faaliyet gösteren (TAYEF) Turkish American Youth & Edication Foundation Vakfı Başkanı olarak tanınıyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/16/egemen-bagis-icin-kritik-iddia-kktc-vatandasligi-interpolden-kacirmak-icin-mi/