Edirne Belediye Başkanı'na saldıran zanlıyı tanıyalım: Bakan Soylu'yla ne ilgisi var?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yumurtalı saldırıda bulunan Görkem Huslu'nun sosyal medya hesabındaki paylaşımları dikkat çekiyor.

Edirne Belediye Başkanı'na saldıran zanlıyı tanıyalım: Bakan Soylu'yla ne ilgisi var?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a elindeki yumurtayla yumruklu saldırıda bulunan Görkem Huslu isimli zanlı hakkında tutuklama kararı verildi. Ancak psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Huslu’nun sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımları ise, saldırının siyasi bir boyutu olduğu şüphesini uyandırıyor.

Dün 1. Murat Mahallesi’ndeki Kadın Emek Pazarı’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Gürkan’a, selfie yapmak isterken yumrukla saldıran Görkem Huslu’nun, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Edirne Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, Edirne Adliyesine götürüldü. Huslu adliyeye girişinde bir gazetecinin ”Bir şeyler söylemek ister misin?” sorusuna, ”Çıkışta inşallah uzun uzun konuşacağız” diye cevap verdi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen zanlı hakkında “kamu görevlisine görevi nedeniyle kasten yaralamak”tan tutuklama kararı verildi.

Tutuklanarak cezaevinde gönderilen saldırgan Huslu’nun bir önceki dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin görev yaptığı süre içerisinde belediye bünyesinde bir çalışan olduğu ve bir süre önce işine son verildiği öğrenilirken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ise siyasi kimliği hakkında epey ipucu veriyor.

‘Evet’ propagandası, 1 Mayıs düşmanlığı, koruma polisiyle samimi diyalog…

Psikolojik sorunları iddia edilen, ancak Facebook hesabını iktidar propagandası amacıyla aktif şekilde kullandığı görülen Huslu 16 Nisan şaibeli referandumunu protesto etme çağrısını “şerefsizlik” olarak nitelendirirken, sokağa çıkan vatandaşları ise “devletin affetmeyeceği”ni belirtiyor.

Huslu, tüm ülkede emekçilerin kitlesel şekilde kutladığı 2017 1 Mayıs’larına olan öfkesini de bu sözlerle dilegetiriyor:

Huslu, referandumda şaibeli bir şekilde ‘Evet’ çıkması sonrası Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın sosyal medya hesabından “EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar” mesajını paylaşıp Karşıyaka basketbol kulübüne sponsorluk desteğini gözden geçireceğini söylemesi üzerine Pınar marka ürünlere karşı boykot başlayınca da, şirkete desteğini “İyi günde kötü günde…” yazarak bildiriyor.

Sayısız şaibe karışan 16 Nisan referandumu sırasında oy verme kabinlerinde fotoğraf çekmenin yasak olmasına rağmen, hukuk dinlemeyen diğer tüm AKP’liler gibi Görkem Huslu da, kimliğiyle birlikte referandum tercihinin fotoğrafını paylaşmış:

Huslu’nun paylaşımlarının en dikkat çekeni ise, İçişleri Bakanı Süleyan Soylu’nun 19 Mart 2017 tarihinde Edirne’de gerçekleştirdiği ‘Evet’ mitinginden. Burada Facebook hesabından canlı yayın yapan Huslu’nun bulunduğu konum ve diyaloğa girdiği kişiler göz önüne alınırsa her vatandaşın Bakan’ın mitinginde bu denli serbest davranamayacağı akıllara geliyor. Huslu’nun burada Bakan Soylu’yu koruyan polislere seslenip “Önsel abi nasılsın?” dediği duyuluyor. Koruma polisi de Huslu’ya dönüp aynı şekilde soruyla cevap veriyor. Huslu ise “İyi. Geldik, vatanımıza…” ifadelerini kullanıyor.

İşte o görüntüler: