Dünyanın en mutsuz öğrencileri Türkiye’de

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) her yıl yayınladığı rapora göre 72 ülke arasındaki en mutsuz öğrencilerin Türkiye’deki öğrenciler olduğu ortaya çıktı. 2015 yılından bu yana yayınlanan “Öğrenci Refahı Raporu”, 72 ülkeden 15 yaş düzeyindeki öğrencileri veri alarak hazırlanıyor. Öğrencilerin “yaşam memnuniyetini” ölçen araştırmada Türkiye, 10 üzerinden 6.12 puan alarak 72 ülke arasından en son sırada... View Article

Dünyanın en mutsuz öğrencileri Türkiye’de

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) her yıl yayınladığı rapora göre 72 ülke arasındaki en mutsuz öğrencilerin Türkiye’deki öğrenciler olduğu ortaya çıktı.

2015 yılından bu yana yayınlanan “Öğrenci Refahı Raporu”, 72 ülkeden 15 yaş düzeyindeki öğrencileri veri alarak hazırlanıyor. Öğrencilerin “yaşam memnuniyetini” ölçen araştırmada Türkiye, 10 üzerinden 6.12 puan alarak 72 ülke arasından en son sırada aldı.

Yayınlanan rapora göre, küçük yaşlardan itibaren sınav sistemine sokulan ülkemizdeki öğrencilerin %28.6’sı hayatından hiç memnun olmadığını belirtti. Araştırmaya katılan 72 ülke içinde bu ortalamanın ise %11.8 olduğu göz önüne alındığında, Türkiye’de “hayatından hiç memnun olmayan öğrenciler” dünya ortalamasına göre yaklaşık olarak üç kat fazla. Hayatından çok memnun olduğunu söyleyen öğrenci oranı ise %26.3.

En mutlu öğrencilere sahip olan ülke ise 8.27 puanla Meksika oldu.

Okullarda zorbalık başlığında dünya ortalamasının altındayız

Araştırma aynı zamanda öğrencilerin okulda yaşadığı zorbalıkları da ele alıyor. Yayınlanan raporun sonuçlarına göre, Türkiye’de “bir ayda birkaç kez herhangi bir zorbalığa maruz kaldığını” belirten öğrenci oranı %18.7 olarak görülüyor. Bu başlıktaki dünya ortalaması ise %18.7.