Dünyanın en büyük Leonardo Da Vinci sergisi İstanbul’da

Maslak’taki UNIQ Müzesi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ adıyla 14 Aralık’da Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden oluşturulan 100 replika ile orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200’e yakın esere ev sahipliği yapacak. Sergi, 7 Nisan 2018’e kadar ziyaretçilere açık olacak. Dünyanın en büyük ‘Leonardo Da Vinci Makineleri Koleksiyonu’ndaki eserler orijinal tasarımlara bağlı... View Article

Dünyanın en büyük Leonardo Da Vinci sergisi İstanbul’da

Maslak’taki UNIQ Müzesi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ adıyla 14 Aralık’da Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden oluşturulan 100 replika ile orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200’e yakın esere ev sahipliği yapacak. Sergi, 7 Nisan 2018’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Dünyanın en büyük ‘Leonardo Da Vinci Makineleri Koleksiyonu’ndaki eserler orijinal tasarımlara bağlı kalınarak ahşap ve metalden yapıldı. Replikalarda tek bir vida dahi kullanılmadı. Replikalardan bazıları orijinal boyutlarında, bazıları ise 60 santimetre ile 5 metre arasında değişiyor.

‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisinin en önemli eseri ise 7 metre boyutundaki Sultan II. Beyazıt döneminde inşa edilmek istenen Haliç Köprüsü… 1502′de dünyanın en büyük, en güzel köprüsünü inşa etmek isteyen Da Vinci, Sultan II. Beyazıt’a bu talebiyle ilgili bir mektup göndermiş ancak köprü inşa edilmemişti. 2001′de Norveç’te üstgeçit olarak inşa edilen köprü, küresel ısınmaya dikkati çekmek amaçlı buz maketleriyle de dünyanın çeşitli yerlerinde sergilenmektedir.

Sergi Michelangelo, Albrecht Dürer, Giorgio Vasari, Donatello, Verrocchio, Giambologna, Raphael, Francesco Guardi ve Canaletto gibi Rönesans’ın diğer önemli sanatçılarının Da Vinci eserlerinden ilham alarak sunduğu örneklere ve orijinal belgelere de ışık tutuyor.