Dünya ses çıkarmıyor: Son 24 saatte 120'den fazla sivil hayatını kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Suudi Arabistan liderliğindeki uluslararası koalisyon Yemen’i bombaladı. Son 24 saatte 120’den fazla sivilin hayatını kaybettiği belirtilirken, ABD ve Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarına dünya ses çıkarmıyor. Askeri bir yetkilinin yerel kaynaklara aktardığına göre uluslararası koalisyonun son 24 saatte gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu 120’den fazla sivil hayatını kaybetti. Saldırıların çoğunlukla Husilerin... View Article

Dünya ses çıkarmıyor: Son 24 saatte 120'den fazla sivil hayatını kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Suudi Arabistan liderliğindeki uluslararası koalisyon Yemen’i bombaladı. Son 24 saatte 120’den fazla sivilin hayatını kaybettiği belirtilirken, ABD ve Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarına dünya ses çıkarmıyor.

Askeri bir yetkilinin yerel kaynaklara aktardığına göre uluslararası koalisyonun son 24 saatte gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu 120’den fazla sivil hayatını kaybetti. Saldırıların çoğunlukla Husilerin kontrolünde bulunan bölgelere yoğunlaştığı aktarıldı.

Yerel kaynaklara konuşan askeri yetkili “ABD-Suudi saldırganlığı son birkaç saat içinde Yemen halkına karşı yeni katliamlar gerçekleştirdiler, birkaç bölgede 120’den fazla şehit ve yaralı var” dedi.

DÜNYA SES ÇIKARMIYOR

ABD ve Suudi Arabistan liderliğindeki uluslararası koalisyon, 2015 yılından beri Yemen’i bombalıyor. Emperyalist saldırganlık sonucu yaklaşık 20 milyon Yemenli insani yardıma muhtaç ve Kolera gibi salgın hastalıklar baş göstermiş durumda. Dünya kamuoyu ve uluslararası örgütler ise bu duruma seyirci kalıyor.