Diyanet'ten 'İbn Rüşd Goethe' fetvası: Dinimiz hiçe sayılmıştır

Diyanet, Berlin'de açılan ve kadın-erkek birlikte ibadet edilen 'İbn Rüşd Goethe' adlı camiyi 'din dışı' ilan etti.

Diyanet'ten 'İbn Rüşd Goethe' fetvası: Dinimiz hiçe sayılmıştır

Diyanet İşleri Başkanlığı, Almanya’nın başkenti Berlin’de açılan ve kadın-erkek birlikte ibadet edilen ‘İbn Rüşd Goethe’ adlı camiyi ‘din dışı’ ilan etti. Diyanet İşleri’nin konu ile ilgili açıklamasında “Sözde İslamilik iddiası taşıyan bir girişim aracılığıyla yüce dinimizin temel esasları hiçe sayılmıştır” denildi.

Berlin’de geçtiğimiz günlerde Türk kökenli Seyran Ateş tarafından kurulan camiye burka ve peçe takanların alınmayacağı açıklanırken, Ateş ayrıca camide ibadet kurallarına ilişkin de “Kadın, erkek, Sünni, Şii, heteroseksüel ve eşcinsel herkesin yan yana dua edebileceği bir yer olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet’in açıklamasında camiye ilişkin, “Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen ve aziz milletimizin dikkat ve ferasetinden kaçmayan sözde İslamilik iddiası taşıyan bir girişim aracılığıyla yüce dinimizin temel esasları hiçe sayılmıştır. İslam’ın temel ölçüleri açık ve seçik olarak Kur’an-ı Azimüşşan’da ve Sünneti Seniyye’de beyan edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Sözkonusu cami projesinin “İslam’ın temel bilgi kaynakları, ibadet ilkeleri, metodolojisi ve on dört asrı aşan tarihi tecrübesiyle bağdaşmayan uygulamaların, dini ifsada, bozmaya yönelik çabalardan başka bir şey olmadığı” öne sürülen açıklamada, yapılanın ‘FETÖ’ ve benzeri yapıların eliyle yürütülen bir ‘din mühendisliği’ çalışması olduğu öne sürüldü.

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

İslam’ın on dört asırlık değişmez sabiteleri olarak devam edegelen bir ibadetini laubalice değiştirmeye kalkışmak, asla bir fikir ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Bu tür girişimler karşısında bütün mümin kardeşlerimizin her türlü provokasyondan uzak kalarak hikmet ve teenniyle hareket edeceklerine olan inancımız tamdır.”