Diyanet'ten hilafet mesajı: 100 yıllık fetret dönemi bitti, artık sadece Türkiye'nin Diyaneti değiliz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, teşkılatın çalışmalarını anlatırken hilafeti çağrıştıran ifadeler kullandı.

Diyanet'ten hilafet mesajı: 100 yıllık fetret dönemi bitti, artık sadece Türkiye'nin Diyaneti değiliz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, teşkılatın AKP gericiliğinin verdiği destekle birlikte her alana yayılan çalışmalarına övgüler dizerken, “Diyanet İşleri Teşkilatı da artık sadece Türkiye’nin Diyaneti değildir. Orta Asya’da 100 yıllık bir fetret döneminden sonra bütün dindaşlarımızın Diyanet İşleri Teşkilatıdır” ifadelerini kullanarak hilafet özlemini ortaya koydu.

Bursa’da yeni İl müftülüğü binasının açılışında konuşan Görmez, “Dünyanın her yerinden Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunu görülebileceğini” öne sürdü. Görmez, Diyanet İşleri’nin diğer ülkelerdeki müslümanlar için önemini anlatırken de hilafeti çağrıştıran ifadeler kullandı:

“Dünyanın neresine giderseniz gidin, dünyada hangi mazlumun kalbine dokunursanız Türkiye’nin Türkiye’den çok büyük olduğunu görür ve müşahede edersiniz. Onun için açıkça ifade etmek isterim ki Diyanet İşleri Teşkilatı da artık sadece Türkiye’nin Diyaneti değildir. Orta Asya’da 100 yıllık bir fetret döneminden sonra Müslüman kimliğini yeniden ayağa kaldırmak isteyen bütün dindaşlarımızın, milletdaşlarımızın, kardeşlerimizin da Diyanet İşleri Teşkilatıdır. Kafkasya’da yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin, Balkanlarda Evladı Fatihan’ın tamamının da Diyaneti oldu. Din hizmetleri, din eğitimi alanında, dini ve manevi ilmi bütün hizmetlerde artık birlikte hareket ediyoruz. Cenabıhakk’a sonsuz hamdüsenalar olsun.”

http://gazetemanifesto.com/2017/05/11/diyanet-fetva-isini-buyutecek-kisisel-fetvalar-deger-kazanmiyor/