Diyanet'ten 15 Temmuz hutbesi: Allah İslam ordusunu melekleriyle destekledi

Diyanet'in bu haftaki cuma hutbesinde 15 Temmuz darbe girişimi konu alınırken dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Diyanet'ten 15 Temmuz hutbesi: Allah İslam ordusunu melekleriyle destekledi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu haftanın cuma hutbesi yayımlandı. Cuma hutbesinin konusunda 15 Temmuz darbe girişimine yer verilirken, 249 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan girişimin boşa çıkarılmasıyla sonuçlanmasına ilişkin de bir ayete atıfla “Allah İslâm ordusunu melekleriyle destekledi” şeklinde bilim ve akıl dışı iddialarda bulunuldu.

Diyanet’in mesajında darbe girişimini gerçekleştirenlerden söz edilirken, 3 yıl öncesine kadar diğer tüm gerici yapılanmalar gibi AKP’yi destekleyen Gülen cemaati için de “O gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Cuma hutbesinde yer alan o bölümler şöyle:

“Aziz Müminler!

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani bir topluluk size el uzatmaya yeltenmişti de Allah, onların ellerini sizden çekmişti. Allah’a karşı gelmekten sakının.
Müminler yalnızca Allah’a güvenip tevekkül etsinler.”

Kardeşlerim!

Aslında bu âyet, Hendek Savaşı’nda Yüce Allah’ın, İslâm ordusunu melekleriyle nasıl teyit ettiğini, nasıl desteklediğini bildirmek için nazil olan bir ayettir. Ancak Allah’ın bu vaadi, tarihin nice dönüm noktalarında tahakkuk etmeye devam etmiştir. Allah’ın bu vaadi Malazgirt’te, Çanakkale’de gerçekleşmiştir. Sakarya’da, Dumlupınar’da tahakkuk etmiştir. Ve biz millet olarak bundan bir yıl önce 15 Temmuz’da Allah’ın bu vaadinin gerçekleştiğine yeniden şahit olduk.

***

Zihinlerimizden asla çıkartmamamız gereken diğer bir husus da, o gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır. 15 Temmuz gecesinde şahit olduk ki suret-i haktan görünerek 40 yıl boyunca bu milletin dinini, imanını, değerlerini, duygularını, zekât, sadaka ve yardımlarını istismar eden bir ihanet şebekesi, milletimizin varlığına kast etti. Milletin çocuklarını çalarak birkaç nesli heba eden bir nifak hareketi, müstevlilerin emelleri doğrultusunda ülkemizin bekasını hedef aldı. Bu ihanet girişimi bir kez daha gösterdi ki, bizlere düşen vazife, yüce dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmektir. İslâm’ı Kur’an ve sünnetin rehberliğinde en güzel şekilde yaşamaktır