Diyanet'in laiklik düşmanı yeni başkanı için İsmailağa cemaati bastırmış!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş için İsmailağa cemaatinin ısrarcı olduğu iddia edildi.

Diyanet'in laiklik düşmanı yeni başkanı için İsmailağa cemaati bastırmış!

Mehmet Görmez’in istifasıyla boşalan Diyanet İşler Başkanlığı’na getirilen ve daha cübbesini giyer giymez ilk konuşmadında laikliğe savaş ilan eden Prof. Dr. Ali Erbaş için İsmailağa cemaatinin ısrarcı olduğu iddia edildi.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, konu ile ilgili yazısında Erbaş’ın haberlere de yansıyan geçmişteki Gülen cemaati bağlantılarını dile getirirken, Erbaş’ın göreve getirilmesine ilişkin ‘Saray içi kaynaklar’dan aldığını belirttiği bilgileri paylaştı.

Takan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

Millî Eğitim Bakanlığı kadar önemli ve teşkilatı o kadar geniş Diyanet İşleri’nin başına, üzerinde “FETÖ’cü” iddiaları bulunan birinin getirilmesi Yenikapı ruhuna uygun mu?.. Saray içi kaynaklardan araştırdım. Adı bende saklı bir kaynak şunları söyledi; “Ali Erbaş’n Diyanet’in başına getirilmesi için İsmailağa Cemaati çok bastırdı. MİT’e soruldu. Olumsuz yanıt gelmedi…”

İsmailağa cemaatinin ‘ünlü’sü Cübbeli Ahmet, Mehmet Görmez’in istifasının ardından “Diyanet’e Görmez’den tehlikelisi gelmemiştir diye düşünüyorum. Rabbim, vatana millete bağlı ve Ehli Sünnete sadık hayırlı bir reis nasib eylesin. Amin” demişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/09/18/diyanetin-yeni-baskani-cubbeyi-giydi-laiklige-savas-ilan-etti/