Diyanet-Sen Başkanı 'Cihad'ı öven boyama kitabını savundu: Çocuklarımızı Kırmızı Başlıklı Kızlar'la yetiştirmeyeceğiz

Diyanet-Sen Mersin'de anaokullarına dağıttıkları 'Cihad'ı öven boyama kitabını skandal ifadelerle savundu.

Diyanet-Sen Başkanı 'Cihad'ı öven boyama kitabını savundu: Çocuklarımızı Kırmızı Başlıklı Kızlar'la yetiştirmeyeceğiz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Mersin’de anaokullarına eski dağıttıkları ‘Cihad’ı öven “Necmettin’in Dünyası” adlı boyama kitabını “Bizim amacımız çocuklarımızı Pinokyolarla, Kırmızı Başlıklı Kızlarla, Heidilerle değil, kendi özümüzü yansıtan değerlerle yetiştirmektir.” diye savundu.

Skandal olayı ortaya çıkaran Eğitim-Sen, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Diyanet-Sen aracılığıyla anaokullarında dağıtılan kitapla çocukların zihinlerinin bulandırıldığını söylemişti.

Bayraktutar ise kitaba yönelik tepkilere yazılı açıklama ile verdiği cevabında “Necmettin’in Dünyası”nın  “Türkiye gençliğine bir yol haritası” olduğu öne sürerek Eğitim-Sen’i “İslam’a karşı” olmakla itham etti.

“Dergiyi ulaştırdığımız bütün iller devamını istemekteler. Bizler yoğun bir şekilde bu konuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim amacımız çocuklarımızı Pinokyolarla, Kırmızı Başlıklı Kızlarla, Heidilerle değil, kendi özümüzü yansıtan değerlerle yetiştirmektir.” diyen Bayraktutar, “Eğitim Sen bilinçaltını ortaya koymuştur. Çünkü Batı dünyasına göre Cihat ‘kutsal savaş’ (holy war) şeklinde tercüme edilmiştir. Bu şekilde bir tercüme, İslamiyet’i silah zoruyla yayılan bir din olarak gösterme gayretinden kaynaklanmaktadır. Eğer ki İslam’a karşı bir düşmanlığınız var ise, besleneceğiniz kaynak budur. Oysa İslam’a göre cihat bütün insanlığın iyiliği için çalışmaktır. Biz de cihadın bu gerçek anlamı doğrultusunda bütün insanlığın iyiliği için çalışmaya devam edeceğiz. Daha sonraki çalışmalarımız kurucumuz olan Ahmet Yıldız, Memur-Sen Kurucu Mehmet Akif İnan, Edebiyat ve Sanat Dünyamızın önemli yazarlarından olan Necip Fazıl Kısakürek, ülkemizin kurucusu olan Atatürk, sempatisi ile her alanda sevgiyle karşılanmış olan Cumhurbaşkanımız Turgut Özal gibi sayısız isimleri çocuklarımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2017/04/25/anaokullarina-cihad-tavsiyeli-boyama-kitaplari-dagitildi/