Diyanet kapıda bile karşılaştırmayacak

Diyanet'in kararına göre göre, camilere giriş erkek ve kadınlar için ayrı kapılardan yapılacak.

Diyanet kapıda bile karşılaştırmayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camilerle ilgili düzenlemesine göre, bundan böyle cemaatin giriş ve çıkış kapıları erkek ve kadınlar için ayrı ayrı olacak.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu‘nun haberine göre, “kadınlar mahfili” adı verilen üst katta kadınlara ve çocuklara ayrılan bölüme giriş ve çıkış, erkek cemaatin giriş çıkışından ayrılacak. Kadınlar mahfilinde kadınların çizmelerinin ölçülerine uygun ayrı bölümler kurulacak.

Kadınların ve çocukların kullandığı, “kadınlar mahfili” olarak ayrılmış camilerin üst kattaki bölümlerine ulaşım ayrı giriş ve çıkıştan yapılacak. Kadın ayakkabılık kısmında bot ve çizmelerin ölçülerine uygun bölümler yapılacak. Diyanet ayrıca bu proje kapsamında, din hizmetlerini cami odaklı sunmayı hedefleyecek. Bu kapsamda, müftülüklere “Camilerde haftalık sabah namazı buluşmasının yapılıp yapılmadığı”, “Kadınlara ait namaz ve abdest alma yeri olup olmadığı”, “cami ve müştemilatında çocuklar ve gençler için tahsis edilmiş özel bir mekân olup olmadığı”, “Cami gençlik kolu kurulup kurulmadığı” soruldu.