Diyanet 'fetva' işini büyütecek: Kişisel fetvalar değer kazanmıyor

Diyanet, Avrasya İslam Şurası üyesi ülkeyle birlikte "Avrasya Fetva Meclisi"ni kurdu.

Diyanet 'fetva' işini büyütecek: Kişisel fetvalar değer kazanmıyor

AKP gericiliğinin yol vermesiyle birlikte yılbaşı kutlamalarından kaş almaya değin akla gelebilecek her konuda ‘fetva’ veren Diyanet, Avrasya İslam Şurası üyesi ülkeyle birlikte “Avrasya Fetva Meclisi”ni kurdu.

Dün Avrasya İslam Şurası üyesi 32 ülkeden katılımcıların hazır bulunduğu toplantıda, Şura’nın Başkanlığını da yürüten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ‘Fetva Meclisi’nin kuruluş kararıyla ilgili olarak “Yaşadığımız fetva kargaşasını önlemek için Din İşleri Yüksek Kurulu’nun öncülüğünde Avrasya ülkelerindeki bütün dini müesseselerin fetva heyetleriyle biraraya gelerek bir ortak Fetva Meclisi oluşturulması yönünde ortak karar çıktı. Bugün bu ortak kararın gereği olarak Din İşleri Yüksek Kurulumuz, Avrasya İslam Şurası Fetva Meclisini oluşturdu” ifadelerini kullandı.

“Kişisel fetvalar değer kazanmıyor”

Bir “fetva kargaşası” ortaya çıktığını söyleyen Görmez, “Kişisel fetvaların bir değer kazanmayacağı yönünde kanaatler ortaya çıktı. Bütün bunlar, alimlerin bir araya gelerek ilimlerini, hikmetlerini birleştirerek fetva meclisleri oluşturmasını farklı branşlardan farklı ilim adamlarının bir araya gelerek meseleleri birlikte müzakere etmelerini adeta bir zorunluluk haline getirmiştir. İşte Avrasya İslam Şurası bu sebeple bu meclisin oluşmasına karar vermiştir” diye konuştu.