Diyanet, "Camiler kerhane olur" sözüne şöyle yanıt verdi: Teravihinizi evde kılın!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den "Camiler kerhane olacak" sözüne yanıt.

Diyanet,

AKP gericiliğinin eğitimi dinselleştirme hedefi kapsamında Diyanet eliyle yürütülen “Çocuk Dostu camiler” projesi, bir kısım dinci medya içerisinde eleştirilmişti.

Söz konusu gerici projeye, Görmez’e yönelik bir süredir tepkisel yayınlar yapmasıyla dikkat çeken başka bir gerici odaktan, AKP yandaşı İhlas Grubu medyasından tepki gelmişti. ‘Kutlu Doğum Haftası’ tartışması nedeniyle Mehmet Görmez’i FETÖ’cülükle suçlayan grupta bu kez Türkiye gazetesinin yazarı ve TGRT’de program yapan ilahiyatçı Osman Ünlü, skandal ifadelerle Diyanet’e yüklenmişti.

Ünlü, TGRT’nin canlı yayınında “Senin etkinliğin batsın. Bu yaptığın yarın camiyi kerhane haline getirmektir!” diye konuşmuştu.

Bugün Diyanet İşleri Başkanı tarafından bu sözlere yanıt geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı twitter hesabından paylaşılan videoda, Mehmet Görmez camilerde dolaşan çocukların anlam ve önemi anlatıyor, “camiler kerhane olacak” diyen Osman Ünlü’ye cevap niteliğindeki “Çocuklarımızın zihninde cami, namaz ve cemaatle ilgili yanlış bir iz bırakacak şekilde ona kötü davranacaksanız teravihinizi evinizde kılın” diyor.

Görmez’in sözleri şu şekilde: