DİSK eylem programını açıkladı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), yarın ülke genelinde yapacağı eylemlerin programını duyurdu.

DİSK eylem programını açıkladı

AKP’nin emekçilerin kıdem tazminatı hakkına yönelik saldırısına karşı kitlesel eylem kararı alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), yarın ülke genelinde yapacağı eylemlerin programını duyurdu.

Halen Bakanlar Kurulu’nda görüşülmeye devam eden kıdem tazminatına saldırı taslağıyla ilgili olarak DİSK adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kıdem tazminatının temel kazanım olduğunu hatırlatarak, tüm emek örgütlerine kıdem tazminatı hakkına sahip çıkma çağrısı yaptı.

Yarın DİSK’in tüm örgütlü olduğu bölgelerde ve Çalışma Genel Müdürlükleri önünde eşzamanlı basın açıklaması gerçekleştireceklerini belirten Beko şunları söyledi:

“Kıdem tazminatı hakkını savunmak şu anda Türkiye işçi sınıfını temsil eden tüm sendikal güçlerin en öncelikli konusu olmak durumundadır. Tüm sendikaları bu konuda net ve kararlı tutum almaya çağırıyoruz. DİSK olarak tüm örgütlü gücümüzle kıdem tazminatı hakkımızı korumak için seferber olacağımızı ilan ediyoruz. Mecliste yer alan ve almayan partilerle, emek ve meslek örgütleriyle, örgütlü ve örgütsüz tüm emekçilerle birlikte ortak platformlar yaratarak mücadele edeceğimizi buradan duyurmak istiyoruz.

DİSK Yönetim Kurulunun aldığı kararlar ışığında önümüzdeki günlerde kıdem tazminatı hakkının korunması için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirilecektir.

İlk adım olarak 7 Haziran 2017 tarihinde DİSK’in örgütlü olduğu tüm bölgelerde, Çalışma Genel Müdürlükleri önünde eşzamanlı kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirilecektir. Ardından yetkili organlarımızın alacağı eylem kararları, en geniş katılımla ve etkili bir biçimde hayata geçirilecektir.”

İşte DİSK’in eylem programı:

İl il eylemler

İSTANBUL – 12.30 ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ, TOPHANE

ANKARA – 12.30 ÇSGB ÖNÜ

ANTALYA – 12.30 KAPALI SPOR SALONU YANI HALKBANK ÖNÜ

ADANA – 11.30 İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ ADLİYE KARŞISI

İZMİR – 11.00 İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ

GAZİANTEP – 12.00 İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ

SAMSUN – 14.00 UĞUR MUMCU PARKI BAHÇELİEVLER

KOCAELİ – 12.30 İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ İNSAN HAKLARI PARKI

EDİRNE – 12.30 İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ

KAYSERİ – 13.00 BÖLGE TEMSİLCİLİK BİNASI

KONYA – 13.00 BÖLGE TEMSİLCİLİK BİNASI