Dışişleri'nden sosyal medyada paylaşılan 'ikinci vize yasağı' iddiaları üzerine açıklama

Dışişleri Bakanlığı, bir tur seyahat acentesi tarafından şirket içinde yapılan bir yazışma üzerine açıklama yaptı.

Dışişleri'nden sosyal medyada paylaşılan 'ikinci vize yasağı' iddiaları üzerine açıklama

Dışişleri Bakanlığı, bir tur seyahat acentesi tarafından şirket içinde yapılan bir yazışmada “9 Ekim’de yürürlüğe giren Türk vatandaşlarına yönelik Amerika vize başvurularının askıya alınma kararı sonrası, Schengen ülkelerinden de iş yavaşlatma veya durdurma duyuruları gelmeye başlamıştır” ifadelerinin kullanılması vebu yazının dışarı sızması üzerine açıklama yaptı.

Özellikle sosyal medyada yayılan paylaşım sonrasında “AB ülkelerinden de vize yasakları mı geldi?” soruları sorulmaya başlanırken, Dışişleri Bakanlığı paylaşılan mesajın doğru olmadığını bildirdi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada “Sosyal medyada dolaşan bazı mesajlarda Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa’nın ABD kararından sonra ülkemizde vize başvurularını durdurma yoluna gittiği veya başvuruların sonuçlanma süresini uzattığı kaydedilmektedir. Bu çerçevede temas edilen Ankara’daki AB Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa Büyükelçilikleri mesajın içeriğini kesin surette reddetmişler, ülkemizdeki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurgulamışlardır” denildi.

Sosyal medyada paylaşılan o mesaj şöyle: