Direnen Posco işçileri Güney Kore Başkonsolosluğu'nun kapısına dayanacak

Birleşik Metal-İş Sendikası, Posco'daki işçi kıyımına karşı Güney Kore Başkonsolosluğu önünde yapılacak basın açıklamasına çağrıda buundu.

Direnen Posco işçileri Güney Kore Başkonsolosluğu'nun kapısına dayanacak

Türkiye’nin en zenginleri listesinde 19. sırada yer alan Kibar Holding’in ortağı olduğu Posco Assan’da Birleşik Metal-İş’e üye olmaları nedeniyle işten açılan işçiler, AKP desteğiyle örgütlenme özgürlüğünü hiçe sayan Koreli patronları protesto etmek için Güney Kore Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapacak.

Birleşik Metal-İş’ten yapılan açıklamada, “Güney Koreli POSCO grubu ile yerli ortağı Kibar Holding, POSCO ASSAN’da sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğünü hiçe sayıyor; uluslararası sözleşmeler, Anayasamız ve yasalarımızla güvence altına alınmış haklarına sahip çıkan işçileri, gruplar halinde işten çıkartıyor.” denilirken, yaşanan hukuksuzluğu protesto etmek ve Koreli patronlara kendi konsoloslukları önünde bir kez daha anlatmak için yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulunuldu.

Sendikanın çağrısı şöyle:

“POSCO ASSAN TST ÇELİK SANAYİ A.Ş işyerinde üç kuruşa çalıştırılan, kendilerine verilen sözler tutulmayan, iş kazası riskiyle çalışan işçiler, haklarını aramak için sendikalaştılar, Birleşik Metal-İş’e üye oldular.
Hemen ardından işyerinde sendikasız ve kölelik koşullarında işçi çalıştırmaya alışan ve sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen işveren tarafından işçilere baskı uygulanmaya, göstermelik gerekçelerle işçi atılmaya başlandı. Bugün itibariyle; 80 işçinin iş akti fesh edilmiş durumda…

POSCO ASSAN’da yaşananlar sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğüne gösterilen tahammülsüzlüğün açık göstergesidir. Sendikalı olmak suç değil, sendikalı olduğu için, yani Anayasal hakkını kullandığı için işçiyi işten atmak suçtur.
Bu yaşanan hukuksuzluğu protesto etmek, işten atılan işçilerin haklı taleplerini Koreli patronlara kendi konsoloslukları önünde bir kez daha anlatmak için, Güney Kore Başkonsolosluğu önünde yapacağımız basın açıklamasına davetlisiniz.

23 Kasım 2017, Perşembe
Saat: 11.00
Güney Kore Başkonsolosluğu önü
Adres: Vişnezade Mahallesi, Askerocağı Cad. Süzer Plaza, Beşiktaş/İstanbul
(Beşiktaş Vodafone Stadının arkası, Gökkafes)
BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI
Genel Yönetim Kurulu”