Direnen Posco işçileri eylemde: Anladıkları dilden konuşacağız!

Posco’dan atılan işçiler bugün İstanbul’da bulunan Güney Kore Başkonsolosluğu önünde bir eylem yaptı.

Direnen Posco işçileri eylemde: Anladıkları dilden konuşacağız!

Kocaeli’nde sendikalaştıkları için işten atılan Posco işçileri, İstanbul Gümüşsuyu’nda bulunan Güney Kore Başkonsolosluğu önünde şirket yönetimini protesto etti.

Türkiye’nin en zenginleri listesinde 19. sırada yer alan Kibar Holding’in ortağı olduğu Posco Assan’da Birleşik Metal-İş’e üye olmaları nedeniyle atılan işçi sayısı 80’i aşmıştı. 

Direnişe geçen işçiler üyesi oldukları Birleşik Metal-İş’le, İstanbul’da bulunan Güney Kore Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. Konsolosluğun bulunduğu binanın önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, genel merkez yöneticisi Hami Baltacı ve Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de hazır bulunurken, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İl Örgütü de eyleme destek verdi.

Anladıkları dilden konuşacağız

Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Adnan Serdaroğlu şunları söyledi: “Güney Kore menşeili iş yerlerinde sendika hakkımızı engelliyorlar. Biz bundan sonra mücadelemizi daha sert ortaya koyuyoruz. Biz de bunların anladığı dilden konuşmak zorundayız. Her türlü engellemeyi yapıyorlar. Vicdan kırıntıları bile yok. Bunlar diplomatik ilişkilerle, hukuksal yollarla, görüşmelerle bunlar yola gelmiyorlar. Bi zde bundan sonra bunları anladığı dilden konuşacağız” dedi.

“Başbakan ‘Örgütleşin’ dedi, işimizden olduk”

Manifesto‘ya konuşan bir direnişçi Posco işçisi ise, sadece sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atıldıklarını belirtirken, Binali Yıldırım’ın işçilere ‘örgütlenme çağrısı’ yaptığı konuşmasını hatırlatarak “Biz  anayasal hakkımızı kullandık. Bundan bir buçuk ay önce sayın Başbakan açıklama yaptı, ‘sendikalaşın’, ‘örgütleşin’ diye. Örgütleştik sendikalaştık, işimizden olduk. ” dedi. 29 yaşındaki işçi, sözlerini “Buradayız. Protesto ediyoruz. İşimize sendikalı halde geri döneceğiz” diyerek tamamladı.

Öte yandan Sendika düşmanı Güney Kore sermayeli fabrika, bir yandan işçi çıkartırken bir yandan da gazetelere ilan vererek işçi aramaya devam ediyor.