Direnen cam işçisi kazandı: Kazanılan bu zafer önce bizim, sonra tüm işçi sınıfının zaferidir!

Şişecam patronunun haksız şekilde işlerinden edip kapı önüne koyduğu cam işçileri işlerine geri dönüyor.

Direnen cam işçisi kazandı: Kazanılan bu zafer önce bizim, sonra tüm işçi sınıfının zaferidir!

Şişecam patronunun ‘fazla istihdam’ bahanesiyle işten atılmalarına karar verdiği cam işçileri haftalardır süren direnişlerinin ardından işlerine geri dönme hakkı kazandı. Direnişçi işçiler bugün karar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İşçilerin yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle 90 cam işçisinin işe iadesinin yolu açılmıştır.” denilirken, elde edilen kazanımın önce direnin cam işçilerinin, sonra tüm cam işçilerinin ancak en sonunda da tüm işçi sınıfının zaferi olduğu belirtildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“BASINA VE KAMUOYUNA

Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikasında işten çıkartılan 90 cam işçisi olarak başlattığımız işe iade mücadelesinin 20. günündeyiz.

Şisecam merkezinde dün yapılmış olan toplantıda “Başvuruları halinde 90 arkadaşımızın da Eskişehir’de işe başlayabilecekleri, Eskişehir’e gitmek istemeyenlerinde teşvik uygulamasından faydalanacakları” kararı alınmıştır.

Bugün itibariyle 90 cam işçisinin işe iadesinin yolu açılmıştır. 

Cam işçisinin iş, aş, adalet yürüyüşü kararlılıkla sürdürülmüş ve başarı elde edilmiştir.

Kazanılan bu zafer önce bizim, sonra tüm cam işçilerinin ve en sonundada tüm işçi sınıfının zaferidir.

90 Trakyalı Cam İşçisinin bu mücadelesinde, sendika Yöneticilerinin isteksiz tutumuna rağmen Trakya’ daki çalışan diger arkadaşlarımızın ve Lüleburgaz halkının büyük payı olmuştur.

90 Trakyalı ve diğer arkadaslarımız ile  birlikte hareket ederek Türkiye de eşine zor rastlanan bir mücadele sergilenmiştir. 

Bu zaferi Lüleburgaz ve Trakya halkının, bölgemizdeki siyasi parti ve temsilcilerinin.  Medya ve görsel basının yardımları ve katkıları ile elde ettiğimizi biliyor ve  Herkese buradan en kalbi duygularla TEŞEKKÜRLERİMİZİ sunuyoruz.

90 TRAKYALI CAM İŞÇİSİ”

http://gazetemanifesto.com/2017/10/24/cam-iscilerinin-direnisinde-kazanim-iscilerin-iade-talepleri-kabul-edildi/