Dinci Hüda-Par'dan AKP'ye destek: Müftü nikahına karşı çıkanlar, zinayı savunanlar

Dinci Hür Dava Partisi, AKP'nin müftülere nikah yetkisi veren yasa taslağına tepki gösterenleri "zinaya destek olmak"la suçladı.

Dinci Hüda-Par'dan AKP'ye destek: Müftü nikahına karşı çıkanlar, zinayı savunanlar

Dinci Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AKP’nin müftü ve imam gibi din görevlilerine nikah kıyma yetkisi veren yasa taslağına tepki gösterenleri “zinaya destek olmak”la suçladı.

Van’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Başkan Yapıcıoğlu, müftülere nikah yetkisi konusuyla ilgili olarak, “meseleyi çarpıtmaya çalıştığını” savunurken, gerici düzenlemeye karşı çıkanları da ‘zinaya destek’le suçlama cüretinde bulundu.

Dinci parti lideri açıklamasında, “Müftülüklere nikah kıyma yetkisine karşı çıkanlar aynı zamanda zinanın suç olmaktan çıkarılmasını da ısrarla savunan kişiler. En azından önemli bir kısmı böyle. Biz öyle inanıyoruz ki, bu yetkiye karşı çıkanlar aslında nikah müessesinin kendisine karşı çıkıyorlar. Çünkü bu insanların bugüne kadar nikahsız birlikteliklere karşı çıktıklarına şahit olmadık, hatta nikahsız birlikteliklerin suç sayılması ve yasaklanması yönünde bir adım atılıyor olması bu kesimi çok ciddi bir şekilde rahatsız edecektir” ifadelerini kullandı.