DHL Express'te işçi kıyımı başladı

Alman posta şirketi DHL'nin Türkiye'deki bir işletmesinde iki işçi işten atıldı.

DHL Express'te işçi kıyımı başladı

Alman posta şirketi DHL’nin uluslararası dağıtımını yapan DHL Express’in Türkiye’deki işletmesinde sendikal örgütlenme yapan işçilere dönük patron tehdidi başladı. Sendikal örgütlenmenin önünü kesmek isteyen DHL patronunun iki işçiyi performansı bahane ederek işten attığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda DHL’nin Türkiye’deki diğer işletmelerinde örgütlenme yapılmış ve Toplu İş Sözleşmesi de imzalanmıştı. O süreçte de işten atmalarla örgütlenmeyi kırmaya çalışan DHL patronu başarılı olamamış, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nda (TÜMTİS) örgütlenen işçiler ile Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamıştı.

Bugün DHL Express’te yaşanan işten atmalara karşı, şirket binası önünde toplanan işçileri patronun bu tavrına karşı bir eylem yaptı.

Eylemde TÜMTİS tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Uluslararası şirket DHL’nin lojistik bölümünde örgütlü bulunan sendikamız, şirketin uluslararası hızlı teslimat işini yapan DHL Express adlı bölümünde de örgütlenmesini tamamlayarak Çalışma Bakanlığı’ndan çoğunluk tespitini almıştır. Ancak, DHL Express işvereni çoğunluk tespitine itiraz ederek mahkemeye başvurmuştur.

Yasalardaki boşlukları kullanarak toplu sözleşme sürecini uzatmaya çalışan DHL Express işvereni, bir taraftan da sendika üyesi işçilere yönelik baskı ve mobbing uygulayarak sendikamız üyesi 2 işçiyi işten çıkarmıştır.

 
DHL işverenini çalışanların sendika hakkına saygı göstermeye ve işten çıkardığı işçileri geri almaya çağırıyoruz.
 
İçerideki işçi arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Baskılar karşısında boyun eğmeyin hem sendikamız, hem işçiler emekçiler sizlerin yanındadır. DHL yönetimine de bu beyhude çabalarından vazgeçmeye çağırıyoruz.”