Deyr ez-zor'da 80 kilometrekarelik bölge özgürleştirildi

Suriye Savunma Bakanlığının Salı günü yaptığı açıklamada, Suriye Arap Ordusunun (SAA) büyük çaplı saldırılarını bu ayın başlarında başlattığı Deyr ez-zor bölgesinde  yaklaşık 80 kilometrekarelik bir alanın kurtarıldığını belirtti. Suriye Arap Ordusu, batı kırsal alanlarının çoğunun kontrolünün ele geçirilmesiyle dikkatlerini eyaletin başkentine kaydırdığını ve kentin bütün batı kesiminin tamamını geri almak istediklerini belirtti. Suriye Cumhuriyet Muhafızları,... View Article

Deyr ez-zor'da 80 kilometrekarelik bölge özgürleştirildi

Suriye Savunma Bakanlığının Salı günü yaptığı açıklamada, Suriye Arap Ordusunun (SAA) büyük çaplı saldırılarını bu ayın başlarında başlattığı Deyr ez-zor bölgesinde  yaklaşık 80 kilometrekarelik bir alanın kurtarıldığını belirtti.

Suriye Arap Ordusu, batı kırsal alanlarının çoğunun kontrolünün ele geçirilmesiyle dikkatlerini eyaletin başkentine kaydırdığını ve kentin bütün batı kesiminin tamamını geri almak istediklerini belirtti.

Suriye Cumhuriyet Muhafızları, Deyr ez-zor Askeri Havaalanı’ndan Jafra kasabasına kadar önemli bir ilerleme kaydettikten sonra, eyalet başkentini temizleme sürecine başlamış durumda.

Jafra kurtulduktan sonra Cumhuriyet Muhafızları, IŞİD’in başkentin güneyindeki Al-Muri’iyah’dan Saqr Adası’na kadar uzanan önemli tedarik yolunu kesebilir.