Devlet Sefter Taş’ı IŞİD'in yaktığını kabul etti: Şehitlik verilecek

IŞİD’in yakarak öldürdüğü iki askerden er Sefter Taş’a “şehitlik” unvanı verildi. Böylece, devlet Taş’ı IŞİD’in öldürdüğünü kabul etmiş oldu.

Devlet Sefter Taş’ı IŞİD'in yaktığını kabul etti: Şehitlik verilecek

Görev yaptığı Kilis Sınır Karakolu’ndan 1 Eylül 2015’te tarihinde, IŞİD tarafından kaçırılan ve 22 Aralık 2016 yılında yakılarak infaz edildiğine dair görüntüleri yayımlanan iki askerden biri olan Sefter Taş’ın hayatını kaybettiğini devlet kabul etti. Taş’ın ailesi, uzun zamandır Sefter Taş’ın akıbetine ilişkin bilgi istiyordu. Aile, birçok devlet kurumuna başvuru yapmış ancak sonuç alamamış, son olarak ise dava açmıştı. Davanın hemen ardından devlet yetkilileri Taş Ailesi’nin evine giderek, Sefter Taş’a ‘şehitlik mertebesi’ verildiğini açıkladı.

Taş’ın babasının dava açtığı haberini yapan gazeteci Fırat Yeşilçınar, Twitter hesabından davanın sonuçlandığını duyurdu.

‘ŞEHİTLİK’ ÜNVANI VERİLDİ

Yeşilçınar, şunları yazdı:

“Komutanlık Sefter Taş’ın evine geldi, Taş’ın yaşamını yitirdiğini söyledi. Baba Taş az önce aradı. Bu defa ağlamaklı değil sevinçliydi. ‘En azından oğlum için bir taziye kurabildim’ dedi. Davanın da sonuçlandığını ve oğluna ‘Şehitlik’ verildiğini söyledi”

NE OLMUŞTU?

IŞİD, geçen yılın aralık ayında TSK mensubu iki askerin yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü bir video ve fotoğraflar yayınlamıştı. Görüntüdeki askerlerden biri Türkçe olarak adının Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Taş’ın 1 Eylül 2015’te Kilis’teki sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışma sonrası örgüt tarafından kaçırıldığı belirtiliyor.