Devlet Bahçeli: Katar'la tarihsel bağlarımız var, kaymakamını ecdadımız atardı

AKP'nin referandum ortağı MHP, iktidara Katar kriziyle ilgili de desteğini esirgemiyor.

Devlet Bahçeli: Katar'la tarihsel bağlarımız var, kaymakamını ecdadımız atardı

AKP’nin referandum ortağı MHP, iktidara Katar krizinde de desteğini esirgemiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Katar’da TSK güçlerinin konuşlandırılmasına ilişkin kararına beklendiği üzere tam destek verirken, karşı çıkanları da “şuur ve akıl yoksunu” olmakla itham etti.

Bahçeli’nin konu ile ilgili açıklamaları şöyle:

Bir yıl önce El Bab, Musul’da ne işimiz var sorgulaması yapanlar bağnaz siyaset bezirganlardır. Vizyonsuzluklarının kurbanlarıdır. Suriye, Irak çalkalanır bunlar çakallara selam çakar. Şimdi de Katar var. Katar’da asker konuşlandırma anlaşması 2014’de imzalanmıştır. 8 Haziran’dan TBMM’de onaylanan mesku anlaşmayla Katar’ın askeri kurumlarının modernizasyonu, askeri alanda eğitim çeşitlenmesi amaçlanmıştır. Fren tutmayan bazı şuur ve akıl yoksunları Mehmetçiğe lejyöner diyecek kadar çıldırdı.

“Katar’la tarihsel bağlarımız var”

Katar’la tarihsel bağlarımız var. Katar kaymakamını ecdadımız atardı. İki ülke arasındaki ilişkilerin korunması için hassasiyet gösterilmesi doğal ver normaldir. Normal olmayan Katar konusunun kimi zaman abartılması kimi zaman istismar edilmesidir. Dünya Doha’dadır. 7 düvel yeni coğrafyalara demir atmıştır. Türkiye neden eski coğrafyalarında olmayacaktır?

Kılıçdaroğlu’na sert sözler

Özellikle ana muhalefetteki kompleks ne olarak ifade edilecektir? Ne yapsaydık, ülkemizin etrafındaki gelişmelere kulak mı tıkasaydık? Türkiye’nin sınır ötesi askeri ve siyasi faaliyetleri hukuki sınırlar içinde oldukça bunu karalamak gayrimilliliktir. Katar’da kurulacak Türk üssü nedeniyle bir bardak suda fırtına koparanları anlamak mümkün değildir. Hükümet Katar konusunda doğru çizgidedir.

MHP ne Katar’ın safında ne de bu ülkeye karşı tavır alan ülkelerin yanındayız. Biz sadece bu ülkenin çıkarının yanındayız. Her yere Ankara’dan bakıyoruz, milli ilke ve ülkelerle yaklaşıyoruz. Biz MHP’yiz, onurlu bir dış politikanın savunucusuyuz. Türkiye’nin bölgede pozisyon alması gözünüze batıyor da, ABD’den Almanya’ya kadar birçok ülke için neden dikkatiniz kaçıyor. Kimlere sözcülük yapıyorsunuz? Eğer minderden kaçmayacaksınız, ABD’ye ne işiniz var Ortadoğu’da deyin de endamınızı görelim. Biz söyledik yine söylüyoruz; CHP’nin cesareti varsa ‘Rabia’ polemiğine değil, emperyalizmin kanlı rampalarına karşı çıksın.

Ortadoğu’da esas olan gaz ve petrol temalı çekişmesidir.

240 oyla kabul edildi

Meclis’te Katar’da TSK unsurlarının konuşturulmasını içeren anlaşmanın oylamasına 272 milletvekili katılmış, anlaşmaya 240 milletvekili kabul, 32 milletvekili de ret oyu vermişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla da Katar tezkeresi resmen kabul edilmişti.