Dersim'de orman yangınlarına müdahale edilmiyor!

Dersim'de operasyonlar nedeniyle bir çok noktada çıkan orman yangınlarına müdahale edilmiyor.

Dersim'de orman yangınlarına müdahale edilmiyor!

Dersim’de çatışmalar ve askeri operasyonlar nedeniyle bir çok noktada çıkan orman yangınlarına müdahale edilmiyor.

Askeri operasyon ve çatışmalar sonrası Dersim il merkezi Kutuderesi bölgesi içindeki Gökçek Köyü yakınları, merkez Suvat köyü yakınları, merkez ile Ovacık İlçesi arasında yer alan Ahpanos Vadisi iç kesimleri, merkez Geyiksuyu, Sin Köyü yakınları, Bali Deresi bölgesi ile Hozat Aliboğazı bölgesinde bir süre önce başlayan orman yangınları çıktı. Bu bölgelerde yangınların kontrol altına alınarak büyük ölçüde söndürüldüğü öğrenildi.

Diğer bölgelerde ise Valiliğin açıklamasına göre, Tunceli Orman İşletmesi’ne bağlı ekipler çatışma ve operasyonların sürmesi nedeniyle müdahale etmiyor.

Ovacık Belediye Başkanı: Vatandaşlar müdahale ediyor

Ovacık İlçesi Yaylagünü Köyü yakınlarında bugün sabah saatlerinde yaşanan kısa süreli çatışma sonrası başlayan orman yangınının büyüyerek geniş bir alana yayıldığı öğrenilirken,  yangını söndürmek için bölgeye Ovacık’tan çok sayıda vatandaşın gitmek için çaba gösterdiği belirtildi.

DHA‘nın aktardığına göre, yangınlara ilişkin konuşan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise, Ovacık’ta 2 gün önce Kuşluca Köyü’nde çıkan yangının vatandaşlar ve köylülerin yardımı ile kontrol altına alındığını, bugün sabah saatlerinde Yaylagünü Köyü yakınlarında çıkan yangını söndürmek için giden vatandaşlarla birlikte müdahale etmeye çalıştıklarını aktardı.

Valilik seyrediyor: Operasyonlar bitince müdahale edilecek

Tunceli Valiliği’nin yazılı açıklamasında yangınların çatışmalar nedeniyle meydana geldiğini kabul ederken, orman alt tabakasında bulunan kurumuş otların yanması sonucu meydana gelen ‘örtü yangını’ şeklinde oluştuğunu aktarıldı.

Valilik açıklamasında diğer bölgelerdeki yangınların söndürüldüğü öne sürülürken, “Merkez- Kutuderesi ile Munzur Vadisi- Bali Deresi Mevkilerinde meydana gelen örtü yangınlarına ise devam eden operasyonlar nedeniyle müdahale edilememiş olup, operasyonlar sonucunda gerekli müdahale yapılacaktır” denildi.