Derin Tarih'in danışmanlığını yapan Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan açıklama

Atatürk'e hakaret eden "Derin tarih" dergisinin danışmanlığını yapan MHP'li Ekmeleddin İhsanoğlu, aldığı tepkilere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Derin Tarih'in danışmanlığını yapan Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan açıklama

Atatürk’e hakaret eden “Derin tarih” adlı derginin danışmanlığını yaptığı ortaya çıkan MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, aldığı tepkilere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

İhsanoğlu, kendisinin “danışma kuruluna dahil edilmekle birlikte”, kurul içinde olduğu 2 yıllık dönemde kendisine ne derginin içeriği, ne kapak tasarımı, ne de yazarları konusunda hiçbir şekilde danışılmadığını öne sürdü.

İhsanoğlu, İslam İşbirliği Konferansı (İKÖ) Genel sekreteri olarak görev yaptığı sırada, dergi idaresi tarafından “dergi danışma kuruluna dahil edildiği”, o dönemde kendisiyle birlikte aynı danışma kurulunda Kemal Karpat, Orhan Akay, Semavi Eyice gibi isimlerin de bulunduğunu söyledi. Dergi idaresinin kendisini 2014 yılında danışma kurulundan çıkardığının da vurgulayan İhsanoğlu, “Bu 2 yıllık süre içerisinde, Sayın İhsanoğlu’nun derginin tasarımı, içeriği, yazarları, kapak konusu, mizanpajı vs. editoryal bir görevi ve sorumluluğu bulunmadığı gibi, danışmanlığı vaki değildir, kendisine dergiyle ilgili herhangi bir konuda da danışılmamıştır” ifadelerini kullandı.