Depremin vurduğu Midilli'de köyler boşaltılıyor

Ege Denizi'ndeki depremden ciddi şekilde etkilenen Midilli adasında iki köy taşınırken, bölgede OHAL ilan edildi.

Depremin vurduğu Midilli'de köyler boşaltılıyor

Merkez üssü İzmir Karaburun açıkları olan 6.2 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Yunan adası Midilli’de olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildi.

Midilli’de onlarca ev ve işyeri ile okullarda hasara yol açan depremde evli ve 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Helen Valeyi yaşamını yitirirken, 34 kişi de yaralandı. Valeyi’nin enkaz altındaki cesedinin köpeği tarafından bulunduğu öğrenildi.

Okullar tatil edildi

Midilli yerel medyasından www.lesvosnews.gr isimli sitenin haberine göre, yetkililerden gelen açıklamada, 6.2 büyüklüğündeki depremden adanın güneyindeki 12 köydeki evlerin ciddi şekilde etkilendiği ya da yıkıldığı belirtildi. Depremde zarar gören okullar tatil edilirken, sınavlar ertelendi. Yunan askeri ve polisi yıkılan ev ve işyerlerinde önlemleri arttırırken, bazı köprü ve yolların da depremde kullanılamaz hale geldiği, onlarca küçükbaş hayvanın da öldüğü öğrenildi.

Yaşlılar barınaklara yerleştirildi

İzmir başta olmak üzere Ege ve Marmara’da da hissedilen sarsıntıdan etkilenen evlerdeki çoğunluğu yaşlı depremzedelerin akrabalarının yanına, otellere ya da ordunun kurduğu barınaklara yerleştirildiği kaydedildi.

İki köy taşınıyor

Depremin en büyük hasarı verdiği toplam 1850 kişinin yaşadığı Vrisa ve Plomari köylerinin tamamen boşaltılmasına başlandı. Buradaki depremzedelerin Midilli merkezde kurulan çadır kentte ve adadaki pansiyonlara yerleştirildiğine de haberde yer verildi. Adada, 100 kişilik bir ekiple hasar tespit ve yardım çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Depremin Ortadoğu’dan gelip Avrupa’ya geçmeye çalışan binlerce sığınmacıların yolu üzerinde bulunan adada son yılların ikinci büyük krizini yarattığı belirtiliyor.