Denizler idam edilişlerinin 45. yılında Dolmabahçe'de anılacak

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 45'inci yılında Dolmabahçe'de anılacak.

Denizler idam edilişlerinin 45. yılında Dolmabahçe'de anılacak

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 45’inci yılında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği tarafından anılacak.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinin sembol isimleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 12 Mart askeri muhtırasının ardından Sıkıyönetim Mahkemesi’nin kararıyla idama mahkum edilmişti. 68 kuşağının efsane isimleri, 6 Mayıs 1972 günü saat 01.00-03.00 arasında Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde idam edildi.

TKH Gençliği, Denizler için 6 Mayıs 2017’de İstanbul Dolmabahçe’de, Amerikan 6. Filosu’nun denize döküldüğü yerde anma düzenleyecek.

Komünist gençlerin açıklaması şöyle:

“6. Filo’nun denize döküldüğü yerde karanfillerimizle Denizleri anıyoruz…
Bitmedi bu kavga, sürüyor, sürecek!
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin yıldönümü olan 6 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’de Dolmabahçe Meydanı’nda buluşuyoruz.
6. Filo’nun denize döküldüğü yerde karanfillerimizle Denizleri anıyoruz.
Denizlerin yolu emperyalizme karşı bağımsızlık yoludur. Ülkemizin bugün içinde bulunduğu bu gerici rejimin en büyük dayanağı emperyalizmdir. Dün Denizlerin emperyalizme karşı verdikleri mücadele bugün bizlerin omuzlarında yükselmektedir.
“6. Filo defol” diyerek yankileri denize döktükleri yerde emperyalizme karşı mücadele bayrağını yükseltmek için buluşuyoruz.
TKH Gençliği”

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, yazı