Denizler idam edilişlerinin 45. yılında anıldı...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilmelerinin 45. yılında Dolmabahçe'de anıldı.

Denizler idam edilişlerinin 45. yılında anıldı...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilmelerinin 45. yılında Dolmabahçe’de anıldı.

TKH Gençliği öncülüğünde gerçekleşen anmada “Deniz’lerin mücadelesini AKP Türkiye’sinde sürdürme iradesini göstereceğiz. Bugün üniversitelerde ve liselerde emperyalizme, gericiliğe ve başkanlığa karşı Sosyalizm bayrağını yükselteceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Başladığımız işi bitireceğiz, Sosyalist Cumhuriyet’i kuracağız!
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin üzerinden tam 45 yıl geçti. Bunca yıl geçmesine rağmen Deniz’lerin ne mücadelesi bitti ne de fikirleri. Biliyoruz ki bitirmek istedikleri yalnızca 3 devrimcinin hayatları değildir.
Bitirmek istedikleri, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesidir.
Bitirmek istedikleri, gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesidir.
Bitirmek istedikleri, sömürüye karşı eşitlik mücadelesidir.
Bugünü de bizim için bir takvim yaprağı olmaktan çıkartan tam da buradadır. Deniz’lerin verdiği Bağımsızlık, Aydınlanma, Eşitlik ve Özgürlük mücadelesinin bugüne taşınmasındadır. Deniz’lerin iradesini bugün sürdürmektetir.
Bugün ABD emperyalizmi, kendisinin yarattığı gerici AKP iktidarıyla birlikte tüm bölgede ve ülkemizde büyük yıkımlar yaratmıştır. Cumhuriyetin tüm ilerici değerleri tasfiye edilmiş, yerine köküne kadar işbirlikçi, gerici ve piyasacı bir rejim inşaa etmiştir. Bu rejimi de “Başkanlık” kılıfıyla Diktatörlük ile bu halka dayatmıştır. Ama hem Haziran Direnişi öncesinde Tekel Direnişi, ODTÜ Ayakta eylemleri, sınav skandallarına karşı liseli eylemleri; Hem Haziran Direnişi ile birlikte sonrasındaki Berkin Elvan, Soma ve nice eylemlikler, tepkiler ve en son “başkanlık referandumu” ile bu halk bu harami saltanatına boyun eğmeyeceğini göstermiştir.
Bu tabloda Deniz’leri anmak, Deniz’lerin mücadelesini AKP Türkiye’sinde sürdürme iradesini göstereceğiz. Bugün üniversitelerde ve liselerde emperyalizme, gericiliğe ve başkanlığa karşı Sosyalizm bayrağını yükselteceğiz. Bu memleketi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bu irade ile tüm gençliği memleketin her köşesinde sosyalizmi örgütlemeye çağırıyoruz!
Kahrolsun diktatörlük, yaşasın cumhuriyet!
Deniz’lere sözümüz devrim olacak!”

 

Anma öğrencilerin ‘Deniz’e karanfiller atması ile son buldu.