Denizbank'tan Rıza Sarraf açıklaması

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Rıza Sarraf’ın mahkemedeki iddialarına cevap verdi.

Denizbank'tan Rıza Sarraf açıklaması

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Rıza Sarraf’ın mahkemedeki açıklamaları üzerine “O dönemde altın takas bankası olduğumuz için altın borsasına üye bütün kurumların hesaplarını açmak zorundaydık. Para transferine bir dahlimiz yok” dedi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Rıza Sarraf’ın mahkemedeki açıklamaları üzerine sabah Antalya Turizm Kongresi öncesi gazetecilerle bir basın toplantısı düzenledi. Ateş burada yaptığı açıklamada 2004-2013 yılları arasında resmi Altın takas bankası olmaları sebebiyle altın işlemlerini yaptıklarını söyledi.

Ateş sözlerine, “Hepinizin kafasında sorular olduğunu düşündüğüm için konuşmak istedim” diyerek başladı. Ateş ABD’deki 3000 sayfalık iddianamenin satır satır incelendiğini söyleyerek Denizbank’ın adının burada olmadığını söyledi.

Ateş, “BDDK olsun diğer bankalar olsun satır satır inceledi bu iddianameyi. Jüriye sunulan listedekiler bu işin içinde gibi bir algı olmasın ama listede jüri üyeleri seçilirken Sarraf’la olan şu veya bu yakınlığı nedeniyle onların çevresinden seçilmemesini gayesini güden bir listeydi ama bu çerçevede çok geniş tutulmuş bir listeydi. Hepiniz okudunuz orada. Fethullah Gülen dahil hepsinin adı vardı. Denizbank veya bir personeliyle ilgili personelin isim yoktu” diye konuştu.

Sözcü gazetesi’nin haberine göre, Sarraf’ın ABD’deki davada altın ticaretini nasıl yaptığını anlattığını belirten Ateş, “Bizim bir kere şunu bilmeniz lazım Türkiye’de altın rafinerileri var. Biz 2004’te İş Bankası’ndan sonra Hazine tarafından görevlendirilmiş altın takas bankası olduk. Bu iş geçmişi temiz bankalar yapabilir. 2013 yılının şubat ayı itibariyle Kuveyt Türk sürdürdü bu görevi ve hala sürdürüyor. Takasbankası olmamız sıfatıyla altın borsasına üye bütün kurumların hesaplarını açmak zorundaydık” dedi.