Deniz Baykal'dan Erdoğan'a çağrı

CHP Antalya Milletvekili, Erdoğan'a başkanlık sistemine ilişkin teklifi imzalamaması çağrısında bulundu.

Deniz Baykal'dan Erdoğan'a çağrı

CHP Antalya Milletvekili ve eski genel başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başkanlık sistemine ilişkin teklifi imzalamaması çağrısında bulundu.

Baykal Meclis’te yaptığı konuşmada, Başkanlık teklifinin “TBMM’den Cumhurbaşkanlığına gönderilmemesiyle” ilgili bir soru üzerine, “Gecikme, insanda, acaba sağduyu hakim olur da bu imzalanmaz ve bir sıkıntılı dönem Türkiye’ye yaşatılmaz diye umut yaratıyor” diye konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanı sarfınazar ederse…”

Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun imzalanmaması ve referandum yapılmaması, Türkiye’nin anayasa zorlamasına maruz bırakılmaması halinde sorumlu ve doğru davranılmış olacağını belirten Deniz Baykal, “Keşke böyle bir karar alsalar. Köprüden önceki asıl son çıkış bu. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı anayasa değişiklik teklifini imzadan sarfınazar ederse, uzak durursa, bence doğrusunu yapmış olur” değerlendirmesinde bulundu.

“Kendinizi de kurtarın Türkiye’yi de kurtarın”

İktidar cephesinin CHP’yi başkanlığa ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan HDP ile aynı safta göstermesiyle ilgili görüşü istenen Baykal, “Bu kampanyayı iktidarın söz konusu olan teklifin özünü, içeriğini anlatarak, onu savunarak, onun Türkiye için yararlarını göstererek götürmeyeceği, daha önce örneklerini gördüğümüz gibi bir suçlama, bir karalama kampanyasıyla; haklı haksız ayırt etmeden suçlayarak, itham ederek, anlamsız karalamalar yaparak geçiştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. Bundan üzüntü duyuyorum. Haksızdır bunlar. Yani her siyasi partin kendi kimliği var. Tarihi ortada, durumu ortada, CHP’yi uydurma gerekçelerle suçlamak, suçlayanların halka anlatacakları bir davalarının olmadığını ortaya koyuyor. Onlar bakımından düşündürücüdür. Savunun kendinizi. Tasarıyı savunun, onu bunu karalamayın. Teklifinizi savunun. Bunun Türkiye için niye hayırlı olduğunu anlatın. Bulamıyorlar, anlatamıyorlar, söyleyecek laf yok. Çünkü yanlış. Vazgeçin canım bu yanlıştan. Kendinizi de kurtarın Türkiye’yi de kurtarın” cevabını verdi.