Demokrasi mi, sosyalizm mi?

Demokrasi mi, sosyalizm mi?

28-05-2017 13:01

Gazete Manifesto’nun PUSULA bölümünde bundan sonra haftalık olarak güncellenecek dosya konularına ve bunun kapsadığı yazılara yer vereceğiz. İlk dosya konumuz “Demokrasi mi, sosyalizm mi?” başlığını taşıyor. Ülkemizdeki eşitlik ve özgürlük mücadelesinin içinde bulunduğu durum ve geleceğinin ele alındığı dosyada dünya üzerindeki liberal sol deneyler ile birlikte bunların ülkemizdeki yansımalarına da yer veriliyor. Dört yazıdan oluşan... View Article

Gazete Manifesto’nun PUSULA bölümünde bundan sonra haftalık olarak güncellenecek dosya konularına ve bunun kapsadığı yazılara yer vereceğiz.

İlk dosya konumuz “Demokrasi mi, sosyalizm mi?” başlığını taşıyor. Ülkemizdeki eşitlik ve özgürlük mücadelesinin içinde bulunduğu durum ve geleceğinin ele alındığı dosyada dünya üzerindeki liberal sol deneyler ile birlikte bunların ülkemizdeki yansımalarına da yer veriliyor.

Dört yazıdan oluşan dosyanın aşağıda bulunan çerçeve yazısı ile birlikte, CHP’nin düzen içi yönelimlerinin ve Türkiye solundaki CHP’ci eğilimlerin ele alındığı “CHP ve düzen: Değişir mi?” başlıklı bir yazı; Yunanistan’daki SYRİZA örneğinin ülkemizdeki yansıması olan HDP’nin ve CHP-HDP eksenini kendisine veri alan Birleşik Haziran Hareketi’nin değerlendirmeye tabi tutulduğu “HDP’den BHH’ye SYRİZA imtihanı” başlıklı bir yazı ve iktisat profesörü Korkut Boratav’ın iki yazısı üzerinden hazırlanan “Korkut Boratav ne öneriyor: Düzen solu ile ittifak çıkış mı?” başlıklı bir polemik yazısı yer alıyor.