Demirtaş'tan grup toplantısına katılım başvurusu

HDP'nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantılarına SEGBİS yoluyla katılmak istediğini belirtti.

Demirtaş'tan grup toplantısına katılım başvurusu

HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanlığı’na bir dilekçe vererek, grup toplantılarına SEGBİS yoluyla katılmak istediğini belirtti.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, verdiği dilekçede Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yasama faaliyetlerine katılmasında herhangi bir engel olmadığını belirttiği kararı hatırlattı ve grup toplantılarına tutuklu bulunan vekiller ile birlikte Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmak istediğini söyledi.

İşte Demirtaş’ın TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçe:

“Sekiz aydır ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım yasa dışı bir şekilde tutukluyuz.

Ancak Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesindeki tutukluluk itiraz dosyama sunduğu savunmada, tutukluluğumuzun yasama faaliyetlerimize katılmada herhangi bir engel teşkil etmediğini belirtmiştir.

Parlamentonun üçüncü büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisi’nin Eş Genel Başkanı ve Grup Başkanı olarak, TBMM’de yasama ve denetleme faaliyetlerinin bir parçası olan grup toplantısına cezaevinden SEGBİS yoluyla bağlanıp Meclis Grubuma hitap etmek istiyorum. Eş zamanlı olarak bütün HDP vekillerinin de SEGBİS yoluyla grup toplantılarına katılımının sağlanmasını talep ediyorum.”