Demirtaş mahkemeye götürülmeyecek

Demirtaş’ın mahkemede hazır edilmesini isteyen Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne Edirne Valiliği, “Geniş bir çevreye sahip olduğu için duruşmaya getirilmesinin güvenlik riski oluşturabilir” gerekçesiyle ret cevabı verdi.

Demirtaş mahkemeye götürülmeyecek

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mahkemede hazır edilmesini isteyen Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne Edirne Valiliği, “Geniş bir çevreye sahip olduğu için duruşmaya getirilmesinin güvenlik riski oluşturabilir” gerekçesiyle ret cevabı verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sokağa çıkma yasakları sırasında attığı bir tweet nedeniyle yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın duruşmaya hazır edilmesini isteyen mahkemeye Edirne Valiliği ret cevabı verdi.

Demirtaş, mahkemeye gönderdiği 15 sayfalık dilekçesinde duruşmaya bizzat katılmak istediğini belirterek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılmayacağını kaydetti.

Edirne Valiliği’nin ise Demirtaş’ın mahkemede hazır edilmesini isteyen Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazı duruşmada okundu.

Valilik, Demirtaş’ın “Geniş bir çevreye sahip olduğu için duruşmaya getirilmesinin güvenlik riski oluşturacağını” ileri sürerek duruşmada hazır edilmeyeceğini bildirdi.