Dayakçı gerici ve konuğu olduğu TV 8'e kötü haber

Acun Ilıcalı'nın kanalı TV 8'de, iftardan önce dışarda yemek yiyenlerin dayak yiyeceğinin söylendiği program RTÜK'e şikayet edildi.

Dayakçı gerici ve konuğu olduğu TV 8'e kötü haber

Acun Ilıcalı’nın ‘eğlence’ kanalı TV 8’de, Ramazan ayında dışarda yemek yiyenlerin dayak yiyeceğinin söylendiği program RTÜK’e şikayet edildi.

Manifesto‘nun dikkatinden kaçmayan sözler, “Sahur Vakti” adlı programda Prof. Dr. Cevat Akşit isimli ilahiyatçı gerici tarafından sarf edilmişti. Akşit, kadınların regl döneminde oruç tutma durumlarıyla ilgili bir soruya yanıt verirken, iftar vaktinden önce dışarda yemek yenmemesi gerektiğini söyledikten sonra “O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler” demişti.

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, gerici Akşit’in skandal sözlerinden sonra “Sahur Vakti” isimli programı, 6112 sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 32.maddesi uyarınca RTÜK’e şikâyet etti.

Suç duyurusunda bulunacak

RTÜK’e şikâyette bulunan CHP’li milletvekili, program sunucu Bekir Köse’nin, Akşit’i sık sık övmesine ve muhterem olarak nitelendirmesine de tepki gösterirken, Prof. Dr. Cevat Akşit hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.