“Dayak yediğimi babama anlattım inanmadı”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Sakarya’daki bir Kuran kursunda “hoca” olan kişinin küçük yaştaki bir çocuğa uyguladığı şiddet görüntüleri yayınlanmış ve çok sayıda kişinin tepkisini toplamıştı. Görüntülerdeki “hoca” Şükrü Yılmaz, sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Kuran kursundaki “hoca”dan şiddet gören 12 yaşındaki A. P. İse, “Sınıfta bulunan diğer arkadaşlarım da Şükrü hocadan... View Article

“Dayak yediğimi babama anlattım inanmadı”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Sakarya’daki bir Kuran kursunda “hoca” olan kişinin küçük yaştaki bir çocuğa uyguladığı şiddet görüntüleri yayınlanmış ve çok sayıda kişinin tepkisini toplamıştı. Görüntülerdeki “hoca” Şükrü Yılmaz, sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Kuran kursundaki “hoca”dan şiddet gören 12 yaşındaki A. P. İse, “Sınıfta bulunan diğer arkadaşlarım da Şükrü hocadan defalarca dayak yedi.” yorumunu yaptı.

“Çocuğun anne babası şikayetçi olmadı”

Konuyla ilgili yorum yapan Sakarya Müftü Vekili Nejat Arman, “Bu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Çocuğun anne babası şikayetçi olmadı. Amcası şikayetçi olunca idari soruşturma başlattık. Araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. İdari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

“Dayak yediğimi babama anlattım inanmadı”

Psikolog eşliğinde ifade veren 12 yaşındaki A.P., Kuran Kursundaki “hoca”nın kendisini en az 10-15 kez dövdüğünü de belirtti. İfadesinin tamamı şu şekilde:

“Kuran Kursu’nda hafızlık hocalığı yapan Şükrü hoca, tam olarak hatırlayamadığım değişik tarihlerde dersleri veremediğim için terlik ve bazen de tokat ile vücudumun değişik yerlerine vurmak suretiyle beni 10-15 kere dövdü. Bu dayak olayını sınıftaki hatırlamadığım 8-10 öğrenci de gördü. Sınıfta bulunan diğer arkadaşlarım da Şükrü hocadan defalarca dayak yedi. Ben bu dayak olaylarını babama anlattım. Babam bana olayları abarttığımı düşünerek inanmadı. 2016 yılı Ağustos ayı sonlarında eğitim görmüş olduğum Kuran Kursu’nda hafızlık hocam dersimi veremediğim için beni elinde bulunana terlikle vücudumun değişik yerlerine vurarak dövdü. Şükrü hoca beni döverken aynı sınıfta bulunan arkadaşım, benim rızamla dayak olayını kendisine ait cep telefonu ile kayda aldı. Benim bunu yapmamın sebebi dayak olayını kayda alarak, babama izleterek olayı tam olarak bilmesini istememdi. Daha sonra dayak olayını hafta sonu eve gittim ve görüntüleri babama izlettim. Baba daha sonra Kuran Kursu’ndan beni aldı. Bu dayak olayından sonra benim vücudumda darp izleri oluşuyordu.”